Yıldırım Belediyesi, Kazakistan'dan kardeş buldu

Bursa merkez Yıldırım Belediyesi, Kazakistan'ın Özkemen şehri ile kardeş şehir projesi kapsamında ilişkilerini geliştiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Yeprem, Özkemen'de Gençlerin İnsiyatiflerini Geliştirme Merkezi'nin açılışına katıldı. Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'yle daha yakın ilişkilerin kurulması gerektiğini söyleyen Remzi Yeprem, Bursa şehri olarak buna özel önem verdiklerini vurguladı. Son yıllarda karşılıklı ziyaretlerin sıklaştığına değinen Yeprem, şöyle konuştu: ?Bursa şehri bilindiği üzere bir sanayi şehri. Özellikle tekstil, otomotiv ve otomotiv yan sanayi gelişmiş durumda. Kardeş şehrimiz olan Özkemen'de de otomotiv sanayinin gelişmekte olduğunu gördük. Bu açıdan şehirlerimiz benzerlik arz ediyor. Ancak, Bursa sanayileşmeyi büyük ölçüde tamamlamış olduğundan Özkemen'le paylaşacak deneyimimizin daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bunun için karşılıklı işadamlarımızın daha fazla bir araya gelmelerini ve karşılıklı işbirlikleri kurmaları gerekiyor.?

Özkemen şehrinin Rusya'ya doğrudan sınırı olan bir şehir olduğunu hatırlatan Yeprem, yatırımların Rusya ve diğer ülkelere rahatlıkla pazarlanabileceğini kaydetti. Yeprem, Kazak işadamlarını da Bursa'ya yatırıma davet etti.

Karşılıklı ilişkileri canlı tutmanın bir diğer yolunun da kültürel ilişkileri canlandırmak olduğunu belirten Yeprem, ?Türk kültürüyle Kazak kültürü özünde bir olan değerleri taşıyorlar. Sadece, Kazak kardeşlerimizle aramızdaki uzun süreli ayrılığın neticesinde oluşan ufak tefek farklar olabilir. Ancak buradaki sorun, bu uzun süreli ayrılıktan dolayı birbirimize olan benzerliğimizi unutmuş durumdayız. Şimdi bunun yeniden canlandırılması gerekiyor. Bu konuda da karşılıklı çalışmalarımız var. Bu ziyaretimizde Özkemen Valiliği, illerinde yaşayan Rus, Kore, Azeri, Tatar ve diğer farklı milletlerin kültür parkını yapıyor. Burada her millet kendine bir mekan yapıyor ve kültürünü sergiliyor. Bize de Türk kültürünü sergilemek için bir Türk evi yapmamızı teklif ettiler.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber