Genç Mühendis Akademisi Kampı'na katılan liseliler sertifika aldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ev sahipliğinde TÜBİTAK'ın desteği ve Bursa Teknik Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülen Genç Mühendis Akademisi Kampı'nın 250 öğrencisi coşku dolu bir törenle sertifikalarını aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

13?19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Genç Mühendis Akademisi Kampı, TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi'nde düzenlenen sertifika töreniyle son buldu. TÜBİTAK temsilcisi Prof. Dr. Uğur Çam ve Genç Mühendis Akademisi Kampı proje yürütücüsü Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden Yard. Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz'in katıldığı sertifika töreni, TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi'nin tarihi çınar altı mekânında organize edildi. Törene, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Yeprem, Bursa Kültür AŞ Genel Müdürü Rıfat Bakan da eşlik etti.

Genç Mühendis Akademisi Kampı'na İstanbul, İzmir, Gaziantep, Ankara, Hatay, Adana ve Manisa gibi farklı illerden 56 öğrenci katıldı. Öğrenciler, kamp süresince gruplar halinde ?geri dönüşüm' konusunda proje çalışması yaptı. Sertifika töreninde ilk üçe giren projeler açıklandı. Projelerin başlıkları; 'İçecek Ambalajlarının Geri Dönüşümü', 'İzmaritten Metale', 'Seramikte Geri Dönüşüm' şeklinde oldu. Dereceye giren öğrencilere ödül olarak, sektörün önde gelen firmalarında staj yapabilme fırsatı verildi. Ayrıca projeleriyle mansiyon ödülünü almaya hak kazanan gruba, çalışmalarıyla AB ve TÜBİTAK fonlarına başvurma sürecinde destek sağlama sözü verildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından okulların kapanmasıyla başlatılan ve aralıksız devam eden yoğun kamp programları, Genç Mühendis Akademisi'nin sertifika töreniyle sona ermiş oldu. Programlar sürecinde, 5 farklı içerikte ve farklı yaş gruplarına hitap eden bilim ve teknoloji kampları düzenlendi. Kamplar kapsamında 250 öğrenci ile bilimsel çalışmalar, robotik atölyeleri, gökyüzü gözlemleri, bilimsel geziler, kişisel gelişim, beyin mühendisliği gibi farklı alanlarda deneyler-gözlemler-araştırmalar gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber