LYS'de Türkiye ikincisi Maltepe Dershaneleri'nden çıktı

Maltepe Dershaneleri'nin aralarında TM 1, TM 2 ve TM 3 puan türlerinde Türkiye ikincisi olan Burak Bayram'ın da bulunduğu 21 öğrencisi, Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)'nda ilk yüz öğrenci arasına girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TM 1, TM 2 ve TM 3 puan türlerinde Türkiye ikincisi olan Ahmet Ulusoy Lisesi öğrencisi Burak Bayram, Maltepe Dershanesi'nde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. LYS'de ikinciliğin kendisi için sürpriz olmadığını söyleyen Bayram, "YGS'ye hazırlanırken top oynamadım, dışarı çıkmadım. LYS'ye hazırlanırken ise hepsini yaptım. Demek ki biraz rahatlamak gerekiyormuş. Başarı için sadece ders çalışmak yeterli değil. Rabbime hamd olsun. Başta ailem ve arkadaşlarım olmak üzere okuluma, dershaneme çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. Bayram, hukuk okumak istediğini sözlerine ekledi.

Bayram'ın annesi Nurdan Bayram ise "Allah'ın takdiri ve oğlumuzun azminin bir sonucu. Onda bir cevher vardı. Öğretmenleri onu parlattı." dedi.

Bayram'ın babası İsmail Bayram ise duyduğu mutluluğu dile getirerek, "İlkokuldan beri oğlumun kapasitesi belliydi. İşlenmesi gerekiyordu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz."şeklinde konuştu.

"AHMET ULUSOY İLK YÜZDE 5 DERECE YAPTI"

Ahmet Ulusoy Lisesi Müdür Yardımcısı Ensar Baltaş, Burak Bayram'ın kendileri için bir gurur olduğunu belirtti. LYS'de ilk 100'de 5, ilk binde 19 derece yaptıklarını aktardı. Baltaş, "2009 yılında da ilk yüzde aralarında Türkiye beşinci ve yedincisinin yer aldığı beş, 2011'de ise Türkiye ikincisinin yer aldığı iki öğrencimiz vardı." dedi. Baltaş, bu başarıda LYS ve YGS'ye yönelik yaptıkları ders kamplarının etkili olduğunu da ifade etti.

SAMANYOLU KOLEJİ'NİN LYS BAŞARISI

Maltepe Dershaneleri'ndeki toplantıya, Samanyolu Koleji'nden 2012 LYS'de TM 1 puan türünde Türkiye beşincisi İbrahim Ethem Karahan ile MF ? 3 puan türünde Türkiye altıncısı Abdullah Şamil Güser'in de aralarında bulunduğu yedi öğrenci de katıldı.

Samanyolu Koleji Türk Dili ve Edebiyatı ve Sınıf Rehber Öğretmeni Musa Ayyayla, "Samanyolu Koleji olarak ilk 100'de 7, ilk 50'de 5 öğrencimiz dereceye girdi. Tüm ekip adına öğrencilerimizi tebrik ederiz. Bilim Olimpiyatlarında, YGS ve LYS'de başarı bizim için gelenek. Artık başarı değil başarısızlık sürpriz oluyor. İnşallah bu başarılarımız gelecek yıllarda da artarak devam edecek." dedi.

"DERSANEMİZ ŞAMPİYONLARIN HAKLI TERCİHİ HALİNE GELDİ"

Maltepe Dershaneleri Genel Müdürü Hasan Artuç da "Dershanemiz, yıllardır elde ettiğimiz bireysel ve kitlesel başarılar ile şampiyonların haklı tercihi haline geldi. 2011 yılında YGS'de tüm puan türlerinde tek Türkiye birincisi Mahmut Bilal Doğan ve LYS sınavında Türkiye ikincisi Erkan İlhan da öğrencimizdi. Bu yılda 2012 LYS'de Ankara birincisi Burak Bayram, TM 1, TM 2 ve TM 3 puan türlerinde Türkiye ikincisi oldu. Türkiye genelinde ilk 100'de 21 öğrenci, 95 derce elde edili. SBS'de de 500 tam puan alan 15 öğrencimiz vardı." değerlendirmesini yaptı.

MALTEPE DERSHANELERİNİN LYS'DE İLK YÜZE GİREN ÖĞRENCİLERİ

Maltepe Dershanelerinin , aralarında Ahmet Uluyos Lisesi ve Samonyolu Koleji öğrencilerinin de bulunduğu LYS'de ilk yüze giren öğrencileri ise şöyle: TM -1puan tünde Türkiye beşincisi İbrahim Ethem Karahan, MF -3 puan türünde Türkiye altıncısı Abdullah Şamil Güser, TS 2 puan türüne Türkiye sekizincisi Güllü Koçer, TS ? 1 puan türünde Türkiye dokuzuncusu Ömer Suat Güzel, TM ? 3 puan türünde Türkiye onüçüncüsü Mahammed Sami Yılmaz, TM 2 puan türüne Türkiye on altıncısı Sümeyye Bayır, TS 1 puan türünde Türkiye on dokuzuncusu Mustafa Akşehirlioğlu, MF 4 puan türünde Türkiye yirmincisi Ömer Koçak, TS 2 puan türünde Türkiye otuz ikincisi Lütfullah Bingöl, TS 2 puan türünde Türkiye otuz beşincisi İsmet Bozkurt, TM 2 puan türünde Türkiye otuz altıncısı Selman Yalvaç, TM 2 puan türünde Türkiye kırk beşincisi Ekrem Oğuz, MF 3 puan türünde Türkiye kırk yedincisi Betül Seda Güzelhan, TM 2 puan türünde Türkiye kırk sekizincisi Emre Durmuş, TS 1 puan türünde Türkiye altmış birincisi Ekrem Talha ünal, MF 4 puan türünde Türkiye yemiş beşincisi Furkan Bozkurt, TM 3 puan türünde Türkiye seksen sekizincisi Ali Emre Acar, MF 3 puan türünde Türkiye doksan yedincisi Yusuf Şener, TM 1 puan ürüne Türkiye kırk birincisi Büşra Demir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber