Kadayıf satışı zirve yaptı

amazan ayının gelmesiyle Erzurumluların geleneksel tatlılarından kadayıf satışları önceki aylara göre arttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan öncesi günlük 200 kilo tüketilen kadayıf Ramazan ayında 9 tona ulaştı.

Erzurumlular iftar sofrasında kıyma, ayran aşı ve kadayıftan vazgeçemiyor. Ramazan arifesinden itibaren kadayıf imalatçılarının önünde vatandaşlar kuyruk oluşturdu. Erzurum'da yaklaşık 10 yıldır kadayıfın kilosu 4 liradan satılıyor. Ramazanın gelmesiyle birlikte mahalle aralarında merdiven altı kadayıfçı imalathanelerinin sayısında artış oldu.

Erzurum'un köklü kadayıf imalatçılarından Rüstem Akdağ, Ramazanla birlikte üretim ve satışlarda canlılık yaşandığını ifade etti. Akdağ, Ramazan ayı öncesinde ortalama günlük 200 kilogram kadayıf satışı ve yine bu rakama yakın üretim yapmalarına karşılık Ramazan'da 9 tona yakın kadayıf ürettiklerine dikkat çekti. Akdağ, "Ramazanda kadayıf satışlarımız zirve yapıyor. Zengin- fakir bütün Erzurumlular Ramazan süresince iftar sofralarından kadayıfı eksik etmiyor." dedi.

Karayazı'dan Erzurum'a tedavi olmak için geldiğini belirten Sabri Masken kadayıf almadan ilçesine dönmek istemediğine vurgu yaparak, "Kadayıfsız Ramazan sofrası olmuyor. Karayazı'dan Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne muayene için geldim. Muayene bittikten sonra evime kadayıf götürmek için kadayıfçı önünde sıra bekliyorum. Nasipse 5 kilo kadayıf alıp evime döneceğim." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber