Gediz Nehri'ndeki balık ölümleri

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Gediz Nehri'nde yaşanan balık ölümleriyle ilgili olarak, "Arıtmalar gece gündüz habersiz denetlenmeli, ihmal olduğunda en ağır şekilde cezalandırılmalı" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneş, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Gediz Nehri'ne organize sanayi bölgesinden arıtmadan yapılan su drenajı nedeniyle yaşanan kirliliğin ve meydana gelen balık ölümlerinin rahatsız edici olduğunu ifade etti.

Uşak'ta organize sanayi bölgelerinde bulunan üç arıtma tesisinin kapasiteleri ile ilgili bilgi veren Güneş, "Önemli olan arıtmaların etkin temizlik yapıp yapmadığının denetlenmesi. Arıtmalar gece gündüz habersiz denetlenmeli. İhmal olduğunda en ağır şekilde cezalandırılmalı. Arıtmaların depolama üniteleri yok. bu konuda çalışma yapılmalı. Özellikle renk arıtması yapılamıyor. Bu sorunun acilen çözülmesi gerekiyor" dedi.

Güneş, ilde devam eden yatırım projelerine de değinerek, yeni Arkeoloji Müzesi ile ilgili çalışmalarda sona gelindiğini, temel atma töreninin gelecek ay yapılmasının planlandığını, belirtti.

Müze inşaatının 470 günde tamamlanmasının hedeflendiğini ifade eden Güneş, yeni müzenin hizmete girmesiyle halen sergilenemeyen 42 bin eserin sergilenme imkanına kavuşulacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Soner Kılınç

Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber