Kuşadası'nda ramazan boyunca kan bağışı kampanyası

Kuşadası'nda yıl içinde aralıklı olarak gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasında iftar sonrası da mesai yapılmaya başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay ile Kuşadası Belediyesi'nin işbirliğiyle Ramazan ayın boyunca sürecek kan bağışı kampanyası start aldı. Kuşadası Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Atatürk Meydanı'nda konuşlanan Kızılay'ın gezici kan alma aracı, Ramazan ayı boyunca Perşembe, Cuma ve Cumartesi akşamları kampanyayı sürdürecek.

Bilindiği gibi, Kuşadası geçen yıl kan bağışı ortalamasında Ege Bölgesi birincisi seçilmiş ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün onur plaketi ile ödüllendirilmişti. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün kan bağışı konusunda destek vermeye her zaman devam edeceklerini belirterek, " En önemli ihtiyaçlarımızdan biri kan. Kimin ne zaman ve nerede kana ihtiyacı olacağı belli olmaz. Herkesin bu sorumluluk ile hareket etmesi gerektiğine inanıyoruz. Kızılay Kan Bankası'nın yapacağı çalışmalara desteğimiz Ramazan ayında da sürecek. Tüm Kuşadalı hemşerilerimizi ve misafirimiz olan tatilcilerimizi bu kampanyalara katılmaya davet ediyorum" dedi.

Kızılay Aydın Kan Bağışı Merkezi'nden yapılan açıklamada ise " Kurum, Kuruluş ve Halkımızın destekleriyle çalışmalarımız neticesinde son üç yıl içersinde, İlimizde gönüllü kan bağışı oranı ciddi anlamda artmıştır. Aydın'daki tüm hastanelerle protokoller imzalanmış ve yine tüm hastanelerin kan ihtiyacının ? 90'ı, kurum araçlarımızla hastanelere teslim edilerek karşılanmaktadır. Ancak yaz aylarında sıcaklar nedeniyle, Ramazan ayında da birçok kişinin oruçlu olması nedeniyle kan vermeye çekinmesi, bir takım yanlış inanışlar ve bağış için yeterli zamanın ayrılamaması gibi nedenlerle kan bağışı oranlarında düşüş görülmektedir. Ancak azalan kan bağışına karşılık,diğer aylarda olduğu gibi yaz aylarında ve Ramazan ayında da kan ihtiyacı değişmeden devam etmekte, hatta artmaktadır " denildi. Kızılay açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

" Son üç yıllık tecrübelerimiz ve bağışçılarımızın önerileri neticesinde bu aylarda gezici araçlarla havanın serin olduğu saatlerde ve bağışçılarımızın yoğun olduğu bölgelerde olmamız bağış oranımızı yükseltmektedir. Bu kapsamda Kuşadası Belediye Başkanlığı ve Kızılay Şube Başkanlığının işbirliği ile iki yataklı kan alma aracımız Ramazan ayı boyunca Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri haftada üç gün 18.00-24.00 saatleri arasında Atatürk Meydanı'nda ekibimizle birlikte bulunacaktır. Tüm vatandaşlarımızı ve tatilcilerimizi Gönüllü kan bağışı kampanyamıza katılmaya davet ediyor ve katkılarından dolayı Kuşadası Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" ifadesine yer verildi. - AYDIN

Ağrı'da Katliam Gibi Kaza

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber