Başarılı lise öğrencileri, dil eğitimi için Amerika'ya gitti

İstanbul'da çeşitli fen liselerinde okuyan 15 başarılı öğrenci, dil öğrenimi için Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'ne götürüldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuklarını uğurlamak için havalimanına gelen aileleri, gözyaşlarına hakim olamadı.

THY'nin tarifeli seferi ile İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Chicago'ya giden öğrencileri uğurlamak için, havalimanına İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Horizon Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gültekin ve öğrencilerin aileleri geldi.

Muammer Yıldız burada yaptığı konuşmada daha önce de benzer projeler gerçekleştirdiklerini ve öğrencilerin eğitimleri için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini belirtti. Bu yıl da farklı bir çalışma olarak öğrencileri ABD'ye gönderdiklerini aktaran Yıldız, ?İstanbul'da Fen Liselerinde eğitim alan başarılı çocuklarımız 8 hafta boyunca ABD'de üniversitede eğitim görecek. Bu bir dil eğitimi olacak. LYS sonuçlarımız da açıklandı. Öğrencilerimiz bu hafta içerisinde tercihlerini de yapacaklar. İster yabancı dil tercihi yapsınlar isterlerse herhangi bir bölümde okusun artık ikinci hatta üçüncü yabancı dil bilen insanlar aranıyor.? dedi.

Dil eğitimi için giden öğrencilerden Gökçen Öztürk, Fen Liseleri öğrencilerinin dil eğitimine oldukce önem verdiklerini söyledi. Kendileri için sadece sayısal bilgilerin değil, yurt dışına açılabilmek ve iyi birer bilim adamı olabilmek için yabancı dile de ihtiyaçları olduğunu ifade eden Öztürk, bu eğitimi en iyi şekilde değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber