Yağmalanan Türk TIR'ı Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı

Bab el-Havva Sınır Kapısı'nda kaçakçılar tarafından yağmalanan Türk TIR'ları, sahipleri tarafından Türkiye'ye getiriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kozmetik eşya ve kumaş yüklü TIR'ını sınır kapısının ilerisinde dağ yolunda bulduğunu söyleyen TIR sahibi Teoman Kılıç, aracında 50 bin dolar zarar olduğunu dile getirdi.

Yüklü kozmetik ve kumaşlardan hiçbirinin araçta olmadığını gördüğünü söyleyen Kılıç, ?Şu anda Bab el-Havva Kapısı tamamen muhaliflerin kontrolünde ancak giriş ve çıkışlarda her hangi bir sistem çalışmıyor. 150 kadar muhalif asker var. Aracımı aradığım süre içerisinde bir çatışma ile karşılaşmadım; ancak güvenlik boşluğu var. Kozmetik ve kumaş yüklü TIR'ım tamamen yağmalanmış. Arka tarafında kurşun izleri var. Camlar çatlak ve kırık. Dorsedeki kaplamalar tamamen yırtılmış. TIR'ın içi yağmalanmış.? dedi.

Kendisine ait 8 TIR'ın bu noktada olduğunu, Nasip Sınır Kapısı'nda da kendi şirketine ait TIR'ları kullanan şoförlerin zor durumda olduğunu anlatan Kılıç, ?Beni az önce aradılar. Nasip Sınır Kapısı'nda şu anda 40-50 den fazla Türk TIR'ı mahsur kalmış durumda. Ne ilerleyebiliyorlar ne geri dönüşlerine izin veriliyor. Yemeğe muhtaç halde kalmışlar. Acilen yardım bekliyorlar.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber