Başkan Hasan Akgün: 'Çocuklarımıza hayvan sevgisini ve doğayı koruma bilincini aşılayalım'

Büyükçekmece Belediyesi, "Doğayı ve canlıları koruma" projesi kapsamında ilçedeki cadde ve sokaklarda belirlenen alanlardaki ağaçlara ve çeşitli yerlere kuş evleri koyarak doğal yaşama destek olmaya devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuşların korunmasını amaçlayan proje kapsamında ilçede kuş evlerinin konulduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bu ülkede denge eğer insanların veya canlıların yaşanması için elverişli değilse, o zaman doğal yaşamdan söz etmenin pek anlamı kalmaz. Doğal yaşam alanı yaratmamız için belediye olarak elimizden geleni yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Doğal hayatı yaşatma, ekolojik dengeyi koruma açısından ilçe genelinde uygun olan yerlere kuş evlerinin konulduğunu dile getiren Başkan Akgün, "Buradaki amaç, kuşların sağlıklı ortamda yaşamalarını, özellikle de yaz mevsiminde aç ve susuz kalmamalarını sağlamalıyız. Ekolojik denge açısından çok faydalı olan dostlarımızı unutmayalım, kollayalım, koruyalım. Onlara sokak da, bahçede, penceremizin önünde ve balkonumuzda yumuşatılmış ekmek parçaları, buğday ve buna benzer yemlerle besleyerek, kuşlarla beraber diğer sokak hayvanlarını da mutlaka unutmayalım" şeklinde konuştu.

İlçede konulan kuş evlerinin cadde ve sokakların fiziki görüntüsüne destek olması bakımından görselliklerine de önem verildiğini kaydeden Başkan Akgün, "İlçemizdeki vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaları için sürekli olarak uyarıyor, kuş evlerinin görselliğini de ön planda tutarak, kuş evlerine yem ve su koymaları için insanlarımızı sürekli olarak yönlendiriyoruz" dedi.

Doğal dengeyi koruma açısından ailelere çağrıda bulunan Başkan Akgün, "Çocuğunuzun elinden tutup bir marangoza götürüp, marangoza, çatısı olan bir kuş evi yaptırın. Bunu bahçenizdeki bir ağacın dalına, rüzgar yönünü de hesaplayarak, kuş evlerinin girişi güneye bakacak şekilde asın veya çocuğunuza astırın. Böylelikle çocuklarımız da hayvan sevgisi, doğayı ve ekolojik dengeyi koruma bilinci uyandıralım" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber