Bu da Facebook dolandırıcılığı

Sosyal Paylaşım sitesi Facebook'ta şifresini ele geçiren bir kişi dolandırıcılık yapmaya başladı."Abduş" kelimesi yakalattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurumlu Maket Sanatçısı Doğan Hattaoğlu'nun Sosyal Paylaşım sitesi Facebook'ta şifresini ele geçiren bir kişi dolandırıcılık yapmaya başladı. Siteden, Doğan Hattaoğlu'nun Şehit Anneler Derneği' kurduğunu duyuran ve para toplamak için arkadaşlarına mesaj yollayan dolandırıcıyı "Abduş" kelimesi yakalattı.

Hattatoğlu'nun, arkadaşı A. Gökçen'in, gelen mesaj sonrası verilen numaraya 200 lirayı yatırdıktan sonra, " Doğan Abi, sen bana her zaman 'Abduş' derdin Abdulselam ismini kullanmazsın' diye yazdığı mesaja dolandırıcıdan cevap alamaması üzerine ortaya çıktı.

ŞEHİT ANNELERİ ADINA DOLANDIRICILIK

Erzurum'un doğa, tarih ve kültür eserlerinin maketlerini

yapan Doğan Hattaoğlu, en son olarak Kabe'nin de içinde bulunduğu Mescidi Haram'ın maketini yapmıştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte çektirdiği fotoğrafları da Facebook'ta paylaşan Hattatoğlu'nun şifresini kıran kimliği belirsiz kişi Erzurum'da 'Şehit Anneler Derneği' kurduğunu mesajla duyurdu.

Facebook'ta şifresi kırılan Doğan Hattatoğlu'nun arkadaşlarına Erzurum'da Şehit Anneler Derneği Kurulduğunu ve yardım için telefonla 6662'ye 'evet' mesajı göndermelerini istedi.

Gelen bu mesaj üzerine 200 lira yatıran A. Gökçen,

daha sonra şüphelenerek Doğan Hattatoğlu'nu aradı.

A. Gökçen'nin 2 aramasıyla durumdan haberdar olan Hattatoğlu, isminin kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kendisinin Erzurum'da Şehit Anneler Derneği kurmadığını ifade eden Sanatçı Hattatoğlu,"Paylaşım sitesindeki şifremi kıran dolandırıcılar, arkadaşlarıma 'Şehit Anneler Derneği' kurduğumu ve parasal yardım talebinde bulunduğum yönünde mesaj çekiyor. Benim sayfamdan arkadaşlarımla yazışıyor. Bu arkadaşımızda istedikleri numaraya

para gönderiyor. Yazışma sırasında arkadaşıma hitap şeklimden dolayı durum ortaya çıkıyor.

Ve kendileri ile yazışan şahsın ben olmadığımı anlıyorlar. Bu durumdan haberdar olur olmaz tüm arkadaşlarımı uyardım savcılığa suç duyurusunda bulundum. Benim Şehit Anneler Derneği kurduğum yönündeki mesaj tamamen dolandırıcılık adına atılan bir mesajdır. Hiçbir arkadaşım itibar etmesin " diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber