Yenimahalle'de iftar sofraları her akşam binlerce kişiyi buluşturuyor

Yenimahalle'de Demetevler Havacılar Sitesi yanı, Onkoloji Hastanesi Karşısı ve Şentepe Abdurrahman Oğultürk Pazar yerine kurulan çadırlar hergün binlerce vatandaşı iftar sofrasında buluşturuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenimahalle Belediyesi, Ramazan eğlenceleri ise sıcak yaz akşamlarında Yenimahallelileri sokağa çıkarıyor. Yenimahallelilere renkli ve nostaljik akşamlar yaşatan Gezici Ramazan Eğlenceleri, Ramazan Ayı boyunca 10 ayrı noktada eski Ramazanları aratmıyor.

Şentepe'de kurulan iftar çadırını ziyaret eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, vatandaşlarla birlikte iftar açtı, sohbet etti. Yaşar, "Ramazan Ayı'nın, gelenekselliğini, nostaljisini yaşatmak adına ilçenin her yerinde Ramazan eğlenceleri düzenliyoruz. Ramazan coşkusunu Yenimahallelilerle yaşamak bizleri mutlu ediyor. Ramazan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en çok yaşandığı kutsal aydır. Maalesef büyük şehirlerde, hemşehrilik, komşuluk bilinci çok yaygın değil. Bu organizasyonlarla vatandaşları bir araya getirerek hemşehri bilincini yaşatmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

Ramazan ayı boyunca ilçe genelinde 10 ayrı noktada gezici eğlenceler düzenlenen şenliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Üçer gün boyunca aynı mahallede eğlenceler sürerken Yenimahalleliler, Türk tasavvuf müziğinden, semah gösterilerine, Hacivat-Karagöz'den, meddaha kadar çeşitli gösteriler ile renkli Ramazan akşamları yaşıyor. İlk olarak Varlık Mahallesi'nde başlayan eğlenceler, 24 Temmuz'dan itibaren Karşıyaka Pazar yerinde Yenimahalleliler ile buluşacak. Çayyolu'nda kurulan Ramazan Sokağı ise çeşitli eğlencelerin yanı sıra kurulan standlarda geleneksel Osmanlı şerbeti, macun, helva gibi geleneksel tatlar ile Çayyolulu vatandaşlarla buluşturuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber