Körkün, organize sanayi bölgesine dönüştürülecek, istihdam artacak

Gaziantep'in merkez Oğuzeli ilçesindeki Körkün Sanayi Sitesi'nin, organize sanayi bölgesine dönüştürülmesi için çalışmalar hız kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, gerekli çalışmalara başladıklarını söyleyerek, ?5?6 ay içerisinde inşallah buranın oluşumu gerçekleşir.? dedi.

Oğuzeli'nde istihdamı arttırmak ve Körkün'ü sanayi bölgesi haline getirmek için AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ile GSO Başkanı Adil Konukoğlu, bölgede incelemelerde bulundu. İnceleme gezisine Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ile birlikte sanayi bölgesinin yöneticileri de katıldı.

Burada düzenlenen toplantının ardından konuşan Koçer, ?Amacımız bu bölgenin ıslahı ve bu bölgenin geleceğine yönelik düşüncelerini ve projelerini hayata geçirmektir. Bu bölge Gaziantep'imiz için çok önemli bir bölge. Dolaysıyla bu bölgenin geleceğini planlamak açısından yeni bir adım atılıyor. Organize sanayi bölgesi olma konusunda girişimler var. Sanayi odamızın, Havaalanı Sanayi Derneği'nin bu doğrultuda girişimleri var. Biz de bu girişimleri destekliyoruz ve üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız.? diye konuştu.

Havaalanı sanayi bölgesini en kısa zamanda havaalanı organize sanayi bölgesi olarak netleştireceklerini dile getiren GSO Başkanı Konukoğlu ise ?Biz bu konuda gerekli çalışmalara başladık. Şu anda tüm hızımızla bakanlık nezdinde devam ediyoruz. 5?6 ay içerisinde inşallah buranın oluşumu gerçekleşir.? ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Oğuzeli Belediye Başkanı Öztekin de ?Burası Oğuzeli Organize Sanayi Bölgesi olmadığı için ciddi manada tecrit edilmiş. Şimdi ciddi bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmanın neticesinde inşallah buralar hizmete kavuşacak. Oğuzeli'nde meslek yüksek okulumuzun yeni yeri yapılıyor. 9 ayda inşallah hizmete girecek. Yüksekokulun hizmete girmesi demek 2 bin öğrencimizin Oğuzeli ilçemizde bulunması demektir. Buradan çıkan kalifiye elamanlarımız da bu bölgeyi iş istihdamı olarak beslemiş olacak. Bizler buranın gelişmesi için ciddi manada gayret sarf ediyoruz.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber