Mümkünlü'de 495 yıllık cami ilgi odağı

TTNET reklam ismiyle ?Mümkünlü Köyü ?diye bilinen Sakarya'nın tarihi ilçesi Taraklı, Ramazan ayında da ziyaretçi akınına uğruyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarihi Osmanlı evleriyle dikkat çeken Taraklı?da Ramazan ayında ilçede en çok 495 yıllık camii ilgi görüyor. Taraklı'ya gelenler Yavuz Sultan Selim'in Mısır Seferi'ne çıkarken Taraklı'da konaklayarak Veziri Yunus Paşa'ya yaptırdığı Yunuspaşa Cami diğer adıyla kubbelerindeki kurşunlarla ünlü Kurşunlu Cami'de teravih namazı kılıyor. Yunus Paşa Cami mimari özellikleri ile de dikkat çekiyor. Duvarlarındaki taşlarında harç yerine kurşun kullanılan cami, ayrıca alttan ısıtmalı olarak yapılan ilk eserler arasında bulunuyor.

Uluslararası Cittaslow (Sakin şehir) ağına dahil olan Taraklı'ya huzurlu bir Ramazan günü geçirmek isteyenler için de günübirlik seferler de düzenleniyor. Bozulmayan mimarisi, doğası ile ziyaretçilerine kendine hayran bırakan Taraklı'ya en çok ilgiyi Yunus paşa Cami görüyor. Özellikle Ramazan'da Taraklı'ya gelenler tarihi camide vakit ya da teravin namazı kılmadan gitmiyor.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, son yıllarda ilçeye büyük bir ilgi olduğunu belirterek, ?Tarihi evler ve özellikle de Yunus Paşa Cami görenleri hayran bırakıyor. Bir demet huzur yaşamak isteyenler Taraklı'ya geliyor. İsten günübirlik olsun, ister birkaç günlüğüne olsun gelenler Taraklı'dan ayrılmak istemiyor.? diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber