YETİMDER 180 çocuğun eğitimini üslendi

İzmir'de bulunan Yetim ve Kimsesiz Sokak Çocuklarını Eğitim ve Koruma Derneği (YETİMDER), yetim ve öksüz 180 çocuğun eğitim ve bakımını üslendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek Karşıyaka Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve mahalle muhtarlarıyla işbirliği yaparak, yetim ve öksüz çocukları belirledi. Adreslerine giderek tek tek görüşen dernek yetkilileri, çocukları ve ailelerini rencide etmeden eğitim ve bakımlarını üstlendi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren YETİMDER Başkanı Haluk Tongansoy, ?1998 yılında kurulan derneğimiz, yetim ve öksüz çocukların bir nevi hamisi olmayı amaçladı. Bu kutsi işi yaparken de kimseyi rencide etmeden, incitmeden geleceğe hazırlamayı amaçladık. Kaymakamımızın duyarlılığı ve hayırseverlerin katkısıyla kısa sürede 180 öğrenciye ulaştık. Okul ve evlerinde yaptığımız tespitlerle sıkıntılarını yerinde inceledik.? dedi. Benzer çalışmaları muhtarlıklara ve Karşıyaka İlçe Müftülüğü'yle yazışarak bütün camilere afiş olarak astıklarını belirten Tongansoy, ?Bu konuda halkımızın bilinçlenmesini sağlayarak, daha çok yetim ve öksüze ulaşmayı hedefliyoruz. Bu çalışmadan maksadımız, yetim ve öksüzlerle bakıma muhtaç çocukların ailelerine periyodik olarak gıda, kıyafet, kırtasiye ve başarı seviyesi düşük olanlara da ek ders imkanı yardımı yapıp eğitimde fırsat eşitliği sağlamaktır.? şeklinde konuştu.

Dernek hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenlerin "www.yetimder.org.tr" ve "www.facebook.com/yetimder" adreslerine bakabileceğini ifade eden Haluk Tongasoy, yardım için 232 372 50 01 numaralı telefonla irtibata geçilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber