Şehit Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin, Sakarya'da toprağa verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin (25) Sakarya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Şahin için Serdivan ilçesinde tören düzenlendi. Şehidin cenazesi ilk olarak hastaneden alınarak 32 Evler Mahallesi Duru Sokak'taki baba evine getirildi. Dualar okunup helallik alınmasının ardından cenaze, 32 Evler Hacı Bayram Camisi'ne getirildi.

Sıcaklığın 33 dereceyi bulduğu tören alanında şehidin fotoğrafını tutan bir asker, sıcaktan fenalaştı. Askere tören alanında bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin tabutunun başında duran askerler, sıcaklık nedeniyle sık sık değiştirildi.

Şehidin annesi Sevim Şahin, kız kardeşi Fazilet ve nişanlısı Meliha Yiğit, tören alanında gözyaşı döktü. Tören alanına çadır kurulmaması şehidin babası Hayrettin Şahin ve akrabalarının tepkisine yol açtı. Baba Şahin, kendisine başsağlığı dileyen Bakan Ergün'e tepkisini dile getirdi.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehit piyade çavuş Şahin'in cenazesi, bir süre omuzda taşındı. Cenazenin tören alanından çıkartılışı sırasında şehidin ailesi ve akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Sevim Şahin; "Güle güle Regaibim. Sen beni üzmedim, sen beni yormadım" diyerek gözyaşı döktü.

Cenazenin kortej eşliğinde omuzda taşınması sırasında şehidin babası ve kardeşleri tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi, Serdivan Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze törenine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, milletvekilleri, belediye başkanları, şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene Cumhurbaşkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanları da çelenk gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber