Fethiyeli turizmciler umudunu Avrupa'da başlayan yaz tatiline bağladı

Ramazan ayında yerli turist sayısında yaşanan düşüşü yabancılarla kapatmayı düşünen Muğla'nın Fethiye ilçesindeki turizmciler, Avrupa'daki okulların kapanmasını bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların tatil edilmesi ile birlikte Avrupalıların tatile çıkacağına inanan turizmciler, yeni rezervasyon için çalışmalara başladı.

Ramazan ayının girmesiyle birlikte Fethiye'deki yerli turist sayısında düşüşler yaşandı. Fethiye'nin Çalış bölgesinde yüzde 95'lere varan otellerin doluluk oranları yüzde 60'lar seviyesine kadar geriledi. Yaşanan bu düşüş ilçedeki turizmcilerin gözünü, Avrupa'da bu hafta başlayan okul tatiline çevirdi. Okulların tatil olması ile Avrupalıların yoğun şekilde tatil programı yapacağını anlatan Çalış Güzelleştirme Derneği Başkanı Mete Ay, Fethiye olarak bu pazarı en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini kaydetti. Özellikle İngiliz turistlerin tatil programına Fethiye'yi sokmaları için gerekli bütün tanıtım çalışmalarının yapıldığını söyleyen Ay, şöyle konuştu:

"Son iki hafta boyunca Çalış bölgesinde doluluk oranı yüzde 95'ti. Ancak Ramazan ayının girmesi ile birlikte başta yerli turistler olmak üzere doluluk oranında düşüşler yaşanmaya başladı. Ancak bu düşüşü Çalış olarak yabancı rezervasyonlar ile kapatmayı düşünüyoruz. Avrupa'da okullar kapandı. Buna paralel olarak artış bekliyoruz."

Öte yandan, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Fethiye'ye gelen yerli turist sayısında düşüş olduğunu doğrulayan Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları da Avrupa'daki tatilden umutlu. Pek çok büyük firmanın yaşanan bu düşüşü son dakika satışları ile kurtardığına işaret eden Torunoğulları, küçük işletmelerin ise umudunu, Avrupa'da bu hafta başlayacak yaz tatiline diktiğini doğruladı.

FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, şunları ifade etti: ?Tur operatörleri ile bir takım görüşmeler yaptık. Bu seneki durumumuz nedir, 2013 için planlar nedir, kapasite düşüşü var mı, bunu öğrenmek istedik. 2013 yılının 2012 yılından daha kötü olmayacağını gözlemledik. Başta İngiltere olmak üzere Avrupa'da yaşanan kriz, turizmi olumsuz etkiledi. Bir de Paund-Euro paritesi İspanya'ya yarıyor. İspanya'yı ucuz tatil konumuna getirdi ve İngilizler İspanya'ya kaydı. Hollanda pazarında bir iyileşme var. Belçika pazarı konumunu koruyor. Avrupa böyleyken iç pazarda çok ciddi bir kaybımız var. Ramazan öncesi doluluk yüzde 100 olması gerekirken tüm otellerde boşluklar var. 2013 için Thomas Cook, TUI ve Jet2 bölgemiz için kapasite artırdı. Bu da iyi haber."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber