Yeşilay'dan öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şubesi, üniversite tercihi yapacak öğrencilere ücretsiz rehberlik hizmeti veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir merkezde üç nokta toplam 17 uzman rehber öğretmen tarafından verilen hizmet, 3 Ağustos 2012 Cuma gününe kadar devam edecek.

Yeşilay Balıkesir Şubesi'nin Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ve Final Dergisi Dershanesi ile yaptığı işbirliği kapsamında üniversite sınavına giren öğrencilere meslekler tanıtılarak, puanları ile gidebilecekleri en uygun meslek ve bölümler gösteriliyor. Balıkesir RAM Müdürü Mustafa Oran, ilin LYS sonuçlarına göre Türkiye sıralamasında 10., yerleştirme aşamasında ise 45 ile 60. olduğunu kaydetti. Özellikle yerleştirmede alt sıralarda olmasını, uzman rehber öğretmenlerin yetersizliğine bağlayan Oran, ilin başarı sıralamasındaki yerinin yükselmesi için bunun acilen çözülmesi gerektiğine dikkat çekti. Ölçme değerlendirme bilmeyen öğretmenlerin öğrencileri yanlış yönlendirdiğini aktaran Oran, "Biz geçen yıldan itibaren öğrencilerimize bu konuda yardımcı oluyoruz. Geçen yıl duyuruda biraz eksik kalındığı için çok verim alamadık ancak bu yıl daha organize yapıyoruz. Uzman rehber öğretmenlerimiz, hafta sonları dahil öğrencilerimize ücretsiz hizmet verecek. 6 Eylül İlköğretim Okulu, Müze Müdürlüğü'nün yanında bulunan Türkiye Yeşilay Cemiyeti binası ve askerlik şubesi karşısında bulunan RAM olmak üzere üç noktada hizmet veriyoruz." dedi.

Balıkesir'in tercih yaparken gerekli özeni göstermediğini söyleyen RAM Müdürü Oran, öğrencilerin hayatlarında çok önemli olan bu konunun ciddiye alınmasını istedi. İlde lise son sınıfta 5 bin öğrenci olduğunu kaydeden Oran, "Son 15 gün içinde bu öğrencilerimize toplam 25 bin SMS gönderdik. Bu mesajlarda uyardık, bize gelmelerini istedik. Ayrıca kalem, şapka ve ilan panolarına reklam verdik. Merkezimiz çok önemli bir görev yaptığı halde maalesef yeteri kadar bilinmiyor. Dün itibariyle hizmet noktalarımıza 200 öğrenci geldi. Son güne kadar 5 bin öğrencinin tamamına yakınını bekliyoruz." diye konuştu.

Yeşilay Balıkesir Şube Başkanı Abdülkadir Çelik ise üniversite sınavına giren bütün öğrencileri, güvenli uzman rehber öğretmenler gözetiminde tercih yapmak üzere derneğe davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber