Milletvekili Erkal'dan İÜ Rektörü Hilmioğlu hakkında suç duyurusu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2005 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı A. Münir Erkal, İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, hakkında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgilere göre, AK Parti Malatya Milletvekili A. Münir Erkal, avukatı Ümit Yalçın aracılığıyla Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na bulunduğu suç duyurusunda, İÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun katıldığı bir televizyon kanalında ve sözlerinin yer aldığı bir gazete haberinde kendisine hakaret ettiğini ileri sürerek, rektörün yargılanması talebinde bulundu.

Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na verilen dilekçede, Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı A. Münir Erkal'ın İnönü Üniversitesi ile ilgili bir kısım düşüncelerini telefonla bir yerel televizyonda değerlendirdiği, ancak daha sonra aynı televizyon kanalına telefon ile bağlanan İÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun Erkal'a hakarette bulunduğu iddia ediliyor.

Dilekçede, Rektör Hilmioğlu'nun Erkal hakkında, 'Yalan söylemek', 'Basiretsizlik', 'Malatya düşmanı olarak göstermek', 'Kör ve görme özürlü', 'Halkı aldatmak' ve 'Vatan haini' ifadeleriyle hakarette bulunduğu ileri sürülüyor.

Hilmioğlu'nun yargılanması için YÖK'ten izin çıkması gerektiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber