Fırıncı ve satıcılara ekmeklere ?el değmesin' uyarısı

Türkiye genelinde 1 Temmuz itibariyle uygulanmaya başlanan yeni ekmek yönetmeliği ile ilgili Elbistan'da çalışmalar sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 22:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zabıta, ekmeğe dokunmanın önüne geçilmesi için fırıncıları ve satıcıları uyarırken yeni yönetmelikte belirtilen tuz ve kepek oranına da riayet edilmesini istedi.

Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ekmek ve unlu mamul üreticilerine gönderilen tebliğle yeni kanun hatırlatıldı ve gereken çalışmaların kısa süre içerisinde yapılması istendi. Elbistan Belediyesi tarafından şehir genelinde 50'den fazla fırın, unlu mamül üreticisi ve ekmek satışı yapan markete yeni kanunun hatırlatıldığı tebliğ gönderildi. Tebliğ'de özellikle ekmeklere elle temas edilmesini engelleyici tedbirlere ağırlık verilmesi istendi ve gereken tedbirleri almayanlar için cezai müeyyide uygulanacağının altı çizildi.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürü Bahadır Özen, ekmek üreticilerinin ve satıcılarının tebliğin gereklerini yerine getirmesini istedi. Özen, "4 Ocak 2012 tarih ve 28163 sayılı Türk Gıda Kodeksi ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğine göre ekmek üretim ve satış yapan işyerlerinde ekmeğe müşterilerin ellerinin değmesini engelleyecek şekilde dolapta ve tezgâhta muhafaza edilmesi gerekiyor. Ekmek almaya gelen müşterilerin ekmekleri kendi elleriyle almaması için raf ve dolaba bırakılması, bu raf ve dolabın önüne satış tezgahı bırakılması ve satış elemanlarının ekmeği müşteriye hijyenik eldiven ile vermesi gerekiyor. Aksi halde hareket edenlere 5996 Sayılı Kanun gereği bin TL ile 5 bin TL arasında para cezası uygulanacak.? dedi.

DENETİMLER ARTTI

Ramazan ayı dolayısıyla zabıta olarak denetimleri arttırdıklarını anlatan Zabıta Müdürü Bahadır Özen, ?Hijyen, gıda güvenliği denetimlerimiz sürüyor. Yeni ekmek tebliği ile birlikte ekmekte tuz oranı azaltıldı ve kepek oranı arttı. Bu kurala uymayanları da tespit ettiğimizde gereken kanuni müeyyideyi uygulayacağız. Ekmekte gramaj denetimlerimiz de devam ediyor. Ayrıca ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerimizde denetimlerini sıklaştırdı.? bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber