UYMSİB üreticileri uyardı: Çocuğunuza yediremediğinizi başkasına yedirmeyin

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), ilaç kalıntısı konusunda üreticileri uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu konuda yurt içi ve yurt dışından büyük baskılar olduğunu belirten UYMSİB Başkanı Dr. Salih Çalı, birlik olarak belirledikleri, ?Çocuğunuza yediremediğinizi başkasına yedirmeyin? sloganını hatırlattı.

UYMSİB, Bursa Valiliği'nin katılımıyla ?Bursa Siyah İnciri'ni Koruyalım Sektör Toplantısı? düzenledi. Uludağ İhracatçı Birlikleri Toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Şahabettin Harput'un yanı sıra UYMSİB YK Başkanı Dr. Salih Çalı, UÜ Ziraat F. Tarım Ekonomisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hasan Vural, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitki Koruma Uzmanı Dr. Kıymet S. Coşkuncu üretici ve ihracatçılar katıldı.

Siyah incir hakkında bilgi veren Dr. Salih Çalı, Bursa'da 40 köyde yetişen siyah incirin, ülke genelinde Turunçgiller dışında 2009 yılı meyve ihracatında 4. sırada bulunduğunu söyledi. 2007 yılında 7 bin 500 ton üretim karşılığında 18 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Çalı, bu rakamın artarak 2011 yılında 13 bin 600 ton üretim, 30 milyon dolar ihracata ulaştığını dile getirdi.

İncirde ?güvenilir ürün' imajını güçlendirip yurt dışında yeni pazarlar aramaya devam edeceklerini vurgulayan Çalı, tarım ilacı kalıntısına dikkat çekti. Son yıllarda tarım ilacı kalıntılar ile ilgili olarak yurt içinden ve yurt dışından çok haklı bir baskı var. Biz bunu da yoğun şekilde faaliyetlerimizin içine aldık. Birkaç ay evvel irticalen söylenen bir söz, bizim birlik olarak ilkemiz, sloganımız haline geldi. Biz bu sloganın da telif hakkını aldık. Bu slogan etrafında hepinizin toplanacağını düşünüyoruz. Üreticisinden, tüketicisine, ihracatçısından teknik işlerine kadar bu slogan sanırım çok anlamlı olacak. ?Çocuğunuza yediremediğinizi başkasına yedirmeyin' Bu çok anahtar bir söz. Bizim çocuklarımız en kıymetli varlığımız ise bu işin üretimini yapanların özellikle bu sloganın etrafında buluşacağına inanıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber