Antalya, haziranda 5 ilin toplamı kadar elektrik tüketti

Antalya'daki elektrik tüketimi, sıcakların artmaya başladığı haziranda, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15'e yakın artarak 650 milyon kilovat saate yaklaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya, haziranda Burdur, Isparta, Afyon, Denizli, Uşak ve Konya'nın bir kısmından daha fazla elektrik tüketti.

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) 19. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü'ne çalışma ziyaretinde bulundu. TEİAŞ toplantı salonunda yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı ardından gerçekleşen ziyarette, Vali Altıparmak'a, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Aykut Tanrıverdi ile MP Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu da eşlik etti.

TEİAŞ 19. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürü Kamil Bacak, misafirlerine kurumlarının çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Elektrik kesintilerine ilişkin TEİAŞ yatırımlarının devam ettiğini anlatan Kamil Bacak, yükselen sıcaklarla birlikte klima kullanımının da arttığını dile getirdi. Kamil Bacak, klima yükünden dolayı günlük puantın bin 500 megavatı geçtiğini, tüketimin de 30 milyon kilovat saati bulduğunu kaydetti.

Kamil Bacak, ?İlimizde Haziran 2011'de 564 milyon 426 bin 592 kilovat saat olan elektrik tüketimi yüzde 14,72 artışla Haziran 2012'de 647 milyon 502 bin 729 kilovat saate yükseldi. Antalya'da Burdur, Isparta, Afyon, Denizli, Uşak ve Konya'nın bir kısmından daha fazla enerji tüketimi yaşandı.? dedi. Vali Altıparmak, ziyaretin sonunda Kamil Bacak'a bir plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber