Emniyet, vatandaşı iftar ve teravih saatlerinde hırsızlığa karşı uyardı

Kayseri Emniyet müdürlüğü, vatandaşları iftar ve teravih namazı saatlerinde yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu saatlerde evde olmayan vatandaşların mutlaka gerekli tedbirlerini alarak dikkatli olmalarını istedi.

Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Ramazan ayı münasebeti ile iftar ve teravih vakitlerinde ikametlerin boş kalmasından dolayı meydana gelebilecek hırsızlık olaylarını önleme amacı ile vatandaşların bazı tedbirleri almasını istedi.

Polis, alınacak tedbirlerin başında evden çıkmadan önce kapı ve pencerelerin kilitli olup olmadığını mutlaka kontrol edilmesi gerektiği uyarısında bulundu. Alınması gereken diğer tedbirler ise şöyle; Binanıza gece görüş özelliği bulunan çözünürlüğü yüksek güvenlik kamera sistemleri taktırın. Evden ayrılacağınızı alt veya karşı komşunuza bildirmenizde yarar var. Değerli eşya ve mücevherlerinizi yanınıza alınız veya güvendiğiniz birilerine teslim etmelisiniz. Evinizin bulunduğu cadde/sokak üzerinde bulunan sokak aydınlatmalarını kontrol edip, arıza varsa ilgili kuruma bildirmelisiniz. Evden çıktığınız zaman binanızın çevresinde tanımadığınız yabancı şahıslar varsa 155'e haber edin. Apartman içinde bir komşuya gitseniz dahi çıkarken kapınızı mutlaka kilitleyin. Binanızın ana giriş kapısının sürekli kilitli olmasını sağlayın. Bina girişindeki zil çalan şahıslara diafonda kim olduğunu sormadan kapıyı açmamakta yarar var.

Alışveriş merkezlerine, mezarlıklara, cami gibi yerlere gittiğinizde aracınızda çanta veya değerli eşya bırakmayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber