Sofuoğlu: Rohingya Müslümanlarına karşı düzenlenen katliamı şiddetle kınıyoruz

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, Myanmar'ın Arakan eyaletinde Rohingya Müslümanlarına karşı düzenlenen katliamı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sofuoğlu, yaptığı açıklamada Güney Asya'da yer alan 75 milyon nüfuslu Myanmar'ın, Arakan eyaletindeki Müslüman katliamıyla yeniden gündeme geldiğini, buradaki Budist yönetimin Müslümanlara karşı izlediği baskıcı tutumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Müslümanlara yönelik bu trajedinin arkasında "Rakhine" adlı etnik grubu Rohingyalı Müslümanlara karşı kışkırtan Myanmar rejiminin olduğunu belirten Sofuoğlu, ?Arakan bölgesindeki Müslümanların yaşam, inanç, mülkiyet ve vatandaşlık gibi temel haklarını ellerinden alan bu yönetim, yüz binlerce insanı Bangladeş'e sürmüştür. Bangladeş'e sığınan Arakanlı mültecilerin sayısı, bugün itibarıyla 300 bini aşmıştır. Arakanlıların maruz kaldığı insanlık dışı muamele, Bangladeş'te de devam etmektedir. Sadece Müslüman oldukları için insanlar, insanlıkdışı muamelelere maruz kalmaktadır. Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak dini, dili ve rengi ne olursa olsun hiçbir insana, hiçbir canlıya insanlıkdışı muameleyi kabul edemeyiz, sessiz kalamayız. Bu insanlık dramına dünyanın bir an önce gereken tepkiyi göstermesini bekliyoruz. Myanmar'ın Arakan eyaletinde Rohingya Müslümanlarına karşı düzenlenen katliamı şiddetle kınıyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber