Sokak hayvanları için 150 bin metrekarelik doğal yaşam alanı oluşturuluyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım ilçesi Çatkaya mevkiinde 150 bin metrekarelik orman arazisi üzerinde 'Sahipsiz Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı' oluşturuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şimdiden çok sayıda sahipsiz sokak köpeğine ev sahipliği yapmaya başlayan alanın ekim ayı içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan en büyük ve en modern hayvan barınma tesislerinden birisi olacak doğal yaşam alanında idari bina, ilk yardım ve operasyon ünitesi ve klinik, personel binaları, yem hazırlama ünitesi, yavrulu anne, yavrulu hayvanlar, kısırlaştırılmış hayvanlar, güçten düşmüş hayvanlar, vahşi ve güçlü köpekler, kedi bakımevi, at ve diğer hayvanların bakım bölümleri ile hayvan mezarlığı bulunacak.

Bu alan sayesinde kanunlar gereği kısırlaştırılması, aşısı ve tedavisi yapılan sokak hayvanları artık hayvanlar sokaklara geri bırakılmayacak. Hayvanlar sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürecek. Böylece bu hayvanların sebep olduğu trafik kazası, ısırma ve korkma gibi olumsuzlukların önüne geçilmiş olacak. Proje ile aynı zamanda Samsunlu hayvanseverlerin daha rahat ve çağdaş bir ortamda hayvanlarla bir araya getirilmeleri ve gönüllü hayvan bakıcılığı gibi ortak çalışma yapılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da olduğu gibi Türkiye'nin bütün şehirlerinde sokak hayvanları ile ilgili problemler bulunduğunu hatırlatarak, ?Çünkü hayvanlar bilinçsiz, muhtaç ve zavallı yaratıklar. İnsanların himayesine ihtiyaçları var. Kentleşen şehirlerde her tarafı betonlaşan şehirlerde kırsal kesimin iyice daraldığı bir ortamda hayvanlar kendilerine bakamaz bir yere sığınamaz, hayatlarını sürdüremez ve şehirlerin problemi haline gelen bir süreç içersine girmişlerdir. 150 bin metrekarelik tamamen doğal ve hayvanların rahat ve mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürebilecekleri bir ortama sahip olacak olan bu proje sayesinde artık Samsun sokaklarında sahipsiz hayvan bırakmayacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber