Erdoğan: Önümüzdeki dönem harç yok/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, üniversite harçlarının kaldırılacağını ifade ederek, "Biz bu harcı kaldırma kararını verdik. Arkadaşlar çalışmaları yapıyorlar. İnşallah önümüzdeki dönemde harç almayı düşünmüyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, 24 TV'de Yiğit Bulut'un sunduğu Sansürsüz programında gazeticilerin sorularına cevap veriyor.

Başbakan Erdoğan, harçlarla ilgili sözlerinin gündeme gelmesinden sonra öğrencilerin ilk kez dinlendiği şeklinde açıklamaların olduğunu, buna karşın hükümet olarak bu parayı zaten üniversiteler için harcandığını belirtti. Erdoğan, harçlar yüzünden bakanların okullara gittiğinde karşılaştığı kötü durumumlar ve bu konuda yapılan olumsuz tavırların alınan kararla ilgisinin olmadığını söyledi.

Üniversite öğrencilerinin tutuklanamsı veya yargılanmasıyla iglili olaylara değinen Erdoğan, üniversiteli öğrencinin de katil olabildiğini, cinayetler işleyebildiğini bunun geçmişte ve bugünde örnekleri olduğunu söyledi. Erdoğan, geçmişte okullardaki olaylar yüzünden okuluna devam edemediğini, bugün de yine aynı durumun yaşanmasını istemediğini dile getirdi. "Bilim Kurulu toplantılarına gelip eylem yapıyorlar. Bunlara karşı hiçbirşey yapmayacakmıyız. Evallah mı edeceğiz. O toplantıda yapılan herşey ülkenin geleceği tartışılıyor, bakanlar, akademisyenler üst düzey yöneticiler var. Bunlar yapılırken güvenlik güçleri bunlara seyirci kalırsa ben de ülkenin yöneticisi olarak niye görevinizi yapmıyorsunuz diye sorarım." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversite harçlarının kaldırılması konusunda karar aldıklarını belirterek, ''Şu anda biz bu harcı kaldırma kararını verdik. Arkadaşlar şu anda çalışmaları yapıyorlar. Önümüzdeki dönemde harç almayı düşünmüyorum, bu benim bütün arkadaşlarıma teklifim. Onlar da şu anda bunun nihai çalışmasını yapıyorlar'' dedi. "Sadece harç protestosu için bu öğrencilerin tutuklandığına inanmıyorum. Eğer öyle bir durum varsa ben de karşı çıkarım. " diyen, Erdoğan benzer durumların devletin başka noktalarında da gördüklerini söyledi. Başbakan Erdoğan benzer durumun gazeteciler için de geçerli olduğunu, tutuklu olan gazetecilerin sadece görüşünü ortaya koyanlar değil aynı zamanda terör örgütü eylemleri içinde rol aldıklarının da görüldüğünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber