Polis'e Askerî Şûra Projesi

Haber Giriş : 04 Ağustos 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMNİYET teşkilatında il emniyet müdürü düzeyindeki birinci sınıf emniyet müdürü sayısı 814'e yükselince, yeni sistem arayışları da başladı. Bazı emniyet müdürleri önümüzdeki günlerde Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'e sunulacak bir proje hazırladı.

POLİS YÜKSEK ŞURASI
Hazırlanan projede, TSK'da olduğu gibi, personel atamalarında personelin görev yapacağı yer ve süresi, en az iki yıl olmak üzere önceden bilinmesi isteniyor. Teşkilat için gerekli olan kararlara, Polis Yüksek Şûrası'nın karar vermesi, terfi ve atamaların Polis Yüksek Şûrası'nca belirlenmesi öneriliyor. Personelin beceri ve görgüleri, almış olduğu branş ve meslekteki başarısı göz önüne alınarak atama yapılmasını öngören projede, Emniyet Müdürü rütbesinde Genelkurmay Başkanlığı'nda olduğu gibi kurmaylık müessesesi oluşturulması, il emniyet müdürlüğü gibi görevlerin kurmay emniyet müdürleri tarafından yürütülmesi isteniyor. İllerde ise, ekonomik, sosyal, asayiş, terör, nüfus ve trafik gibi faktörlerin esas alınarak yeni sınıflandırmaya gidilmesi tavsiye ediliyor.

BANKAMATİK MÜDÜRLER
Apoletlerinde 4 sarı yıldız bulunan müdürlerin 81'i il emniyet müdürü olarak görev yapıyor. Bir kısmı daire başkanı, polis okulu müdürü ve polisevi müdürü olarak çalışıyor. Bazıları polis başmüfettişi olarak görev yapan birinci sınıf emniyet müdürlerinin 301'i ise APK uzmanı olarak görevlendirildi. APK uzmanlığı, il emniyet müdürlerinin görevden alındıktan sonra 'dinlenme yeri' olarak değerlendiriliyor.

(APK) AL PARAYI KAYBOL
APK uzmanı emniyet müdürleri aybaşında bankamatikten maaşını çekiyor. Bu yüzden APK uzmanlığına, (APK Al Parayı Kaybol Uzmanlığı) gibi yakıştırmalar yapılıyor.

GENÇ MÜDÜRLER RAHATSIZ
Emniyet'te yeni terfi eden genç müdürler, kendilerine yer açılması için, "4 yıldır APK'da bekleyen müdürler kadrosuzluktan emekli edilsin" önerisini ortaya atıyor. APK'da 5 yıldan fazla süreyle il emniyet müdürü olmayı bekleyen müdürler ise, "Askeriyede Albaylar kadrosuzluktan emekli edilirken generallere tanınan bazı haklardan faydalanır. Bize de öyle haklar verilsin" önerisini getiriyor.

d.b.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber