Yıkım kararı alınamayan sağlık ocağı, hafriyat alanının ortasında kaldı

Şanlıurfa'da kurumlar arasındaki uyuşmazlık nedeni ile taşınamayan sağlık ocağının kapısına inşaat firması tarafından kilit vuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahalledeki 30 bin kişi doktorsuz kaldı. Şimdi doktorlar yeni yer, hastalar ise doktor arıyor.

Eski valilik, Adliye Sarayı, Nüfus Müdürlüğü ve Bahçelievler Sağlık Ocağı'nda Topçu Meydanı Projesi için yıkım faaliyetlerine başlandı. Diğer kurumların yıkılmasının ardından sağlık ocağı binası etrafı hafriyat çukurlarıyla çevrilince yüksekte kaldı. Denizin ortasındaki adayı andıran sağlık ocağındaki doktorlar, binayı 3 yıllık sözleşme ile tekrar kiraladı. Yeni projenin devreye girmesiyle kira sözleşmesi İl Sağlık Müdürlüğü'nce tek taraflı olarak feshedildi. Sağlık ocağının etrafı plakalarla örüldü, doktorlar hastaların girişi için bir kapı açık bıraktı. Bu sırada Topçu Meydanı Projesi yüklenici firması tehlike nedeniyle sağlık ocağının başka bir yere taşınmasını istedi.

Sağlık ocağında görev yapan 5 doktor ise devletten alınan ödenekle Bahçelievler Mahallesi'nde yeni bir yerin kiralanamayacağını ileri sürerek arayışta bulunmadı. Yaklaşık 3 aydır hastaların giriş çıkış yaptığı tek kapı ise bugün yüklenici firma tarafından kapatıldı, sağlık ocağına gelen hastalar geri döndü. Doktorlar yeni kapı açmayı isterken yüklenici firma tehlikenin boyutuna dikkat çekerek buna müsaade etmedi. Bu çekişmelere belediye, valilik ve sağlık il müdürlüğü sessiz kalması dikkat çekti.

Mahalleli de sağlık ocağının kapanmaması için imza kampanyası başlattı. Doğum, aşı, çocuk sağlığı teşhis ve tedavi hizmetlerinin verildiği sağlık ocağının etrafının plakalarla birleştirilmediğine dikkat çeken vatandaşlar, Aile Sağlık Merkezi'nin güvenlik duvarlarıyla örülmesi gerektiğini kaydetti. Sağlık sendikaları da firmanın tutumunu kınadı.

Bahçelievler Aile Sağlık Merkezi'nin durumuyla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı, ?Bürokrasideki girişimlerimizi yaptık. Sağlık ocağı tarihi bir bina olarak tescillenmiş durumda bulunuyor. Daha önce Sağlık Bakanlığı'ndan, Milli Emlak'tan alınarak Topçu Meydanı Projesi için Şanlıurfa Belediyesi'ne verildi. Bizim Milli Emlak'tan buranın tekrar sağlık hizmeti sunulması hususunda talebimiz söz konusu. Özellikle Bahçelievler Sağlık Ocağı'nda 5 hekim mevcut, bu hekimler 20 bin kişiye bakmakta ama burası merkezi bir yer olduğu için 30 bine yakın insana sağlık hizmeti veriliyor. Daha önce bu hususu Sayın Valimizle de görüştük ve bir an önce çözüm bulunması istedik. Bahçelievler semtinde oturan 30 bin vatandaşımızın mağdur edilmemesini ifade ettik.?dedi.

Konuyla ilgili Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi, Milli Emlak ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden yetkililer herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber