Diyarbakır'da İmam Hatip kontenjanı 3 günde yüzde 80 doldu

İmam Hatip liselerinin önündeki engellerinin kaldırılması bu okullara olan ilgiyi artırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır merkezde yeni oluşturulan 6 imam hatip orta bölümünün kayıtları 23 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Kayıtların başlamasının üzerinden henüz 3 gün geçmesine rağmen kontenjanların yüzde 80'i doldu.

İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinin dayattığı eğitim sistemini rafa kaldıran 4+4+4 uygulaması sayesinde imam hatip ortaokullarının önünü yeniden açtığını hatırlattı. Gökdemir, "İmam hatip okulları; halkın bağrından kopmuş, inanç değerleri ile uyumlu, halkın manevi dinamiklerine uygun bir eğitim vermeleri nedeniyle sürekli halkımız tarafından baş tacı edilmişlerdir. Bu da bizler için gurur verici bir tablo. Velilerimiz kendi çocuklarını manevi geleceklerini ve kaygılarını önemsemelidir. Bu okullar velilerimiz için büyük bir fırsat niteliğindedir. Çocuklarını ahlaklı, dürüst, ilkeli, dinin ve diyanetini bilen, dünya ve ahret dengesini gözeten, anne-babaya saygıyı esirgemeyen nesiller olmasını istiyorlarsa tek alternatif imam hatip okullarıdır." dedi.

Diyarbakır'da 2012?2013 eğitim ve öğretim döneminde kayıtların e-okul üzerinden yapılamayacağını anlatan Gökdemir, velilerin bizzat dilekçeyle müracaat etmeleri gerektiğini söyledi. Gökdemir, "Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı bir an önce 5-6 ve 7. sınıf öğrencilerine de imam hatip orta okullarına geçiş yapmaları imkanı tanımalıdır. Velilerimiz bu hususta Milli Eğitim nezdinde girişimlerde bulunmalıdır." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'daki şu okullarda kayıtlar devam ediyor: "Milli Eğitim Vakfı İmam Hatip Orta Okulu (Bağlar), Kanuni Sultan Süleyman İmam Hatip Orta Okulu (Bağlar), Namık Kemal İmam Hatip Orta Okulu(Kayapınar), Alparslan İmam Hatip Orta Okulu (Sur), Şehit Albay Güner Ekici İmam Hatip Orta Okulu (Yenişehir-Batıkent), Şehit Yüzbaşı Bahtiyar Er İmam Hatip Orta Okulu (Yenişehir)."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber