Vatandaştan Diyanet'in 'sandalye' fetvasına destek

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun camilerde sandalye ile namaz kılınmasının caiz olmadığını açıkladığı fetvasına vatandaştan destek geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaş, cami içindeki sandalyelerin bir kilise görüntüsü verdiğini ve bunun da hoş olmadığını söylüyor.

Din İşleri Yüksek Kurulu, "Namazı normal şekli ile ayakta kılmaya gücü yetmeyen kimse için asıl olan, namazı oturarak kılmaktır" şeklinde fetva yayınlayarak, camilerde yaşlıların namazı sandalyede değil, oturarak kılmalarının uygun olduğunu belirtmişti. Daha önce de çok kez gündeme gelen fakat bir türlü önüne geçilemeyen sandalye ile namaz kılma konusu, yayınlanan fetvayla yeniden gündeme gelmiş oldu.

Ankara'nın en tarihi camilerinden olan Hacı Bayram-ı Veli Camii cemaati de camide sandalye üzerinde namaz kılınmasının hoş olmadığını söylüyor. Camilerin dokusuyla bağdaşmadığı için de eleştirilen sandalyelerin camilerde yer almamasını isteyen cami cemaati, sandalyeli bir cami görüntüsünün kiliseyi andırdığı için önüne geçilmesini istiyor. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun fetvasının yerinde bir fetva olduğunu ve bunu desteklediklerini ifade eden cami cemaati, namaz kılmakta zorlanan yaşlıların sandalyede değil, oturarak namazlarını eda etmesi gerektiğini ifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber