Gül ?kaybetmeyelim' dedi ama öğrencilere tahliye çıkmadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özgürlük hâkimleri, KCK tutuklusu 13 tıp öğrencisinin tahliye taleplerini de reddetti. Cumhurbaşkanı Gül öğrencilerin davası için ?takipçisi olacağım? demişti

TÜRKER KARAPINAR Ankara

3. Yargı Paketi ile Ankara'da göreve başlayan özgürlük hakimleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ?takipçisi olacağım? dediği KCK tutuklusu 13 tıp öğrencisinin tahliye talebini de reddetti. İktidar üyelerinin ?Özgürlük Hâkimi? tabirini kullandığı hakimler, daha önce de KESK üyesi 28 kişi, Susurluk hükümlüsü, eski özel harekatçı Ayhan Çarkın ile 28 Şubat soruşturmasında tutuklu bulunan emekli komutanlar ile eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün tahliye talepleri reddetmişti.

13 tıp fakültesi öğrencisi

Gazi ve Hacettepe Üniversitesi gibi tıp fakültelerinde okuyan, aralarında üniversite sınavına girdiği tarihte Türkiye 50'ncisi olarak Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Bölümü'nü kazanan ve halen 6. sınıf öğrencisi olan Mustafa Karakut'un da bulunduğu 13 öğrenci, KCK operasyonu kapsamında tutuklandı. Cezaevinde oldukları için eğitimlerine devam edemeyen ve mağduriyetleri artan öğrencilere Çankaya'dan destek geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ?Bu çocukları kaybetmeyelim. Konunun takipçisi olacağım? dedi.

Ancak Gül'ün bu açıklamasına karşın tutuklu öğrenciler özgürlüklerine kavuşamadı. 13 tıp fakültesi öğrencisi, 3. Yargı Paketi olarak bilinen yasa kapsamında Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle ilgili suçlara bakmakla görevlendirilen ve iktidar mensuplarının basına yansıyan açıklamalarında ?Özgürlük Hakimi? olarak adlandırdıkları hâkimliğe başvurarak, tahliyelerini istedi. Özgürlük hakimi, bu talebi dün reddetti. Red kararının imzadan çıktığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber