Çeşme Emniyet Müdürü Muçlu'dan dolandırıcılık uyarısı

Çeşme Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp vatandaşlardan para isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muçlu, son günlerde dolandırıcılık girişimlerinin daha da arttığına vurgu yaparak, ?Bu insanlar kendilerini savcı veya güvenlik görevlisi olarak tanıtıp ?İsminiz terör örgütü listesinde geçiyor. Savcılık olarak araştırılıyorsunuz. Bunun kötü bir sonla bitmemesi için bu hesaba para yatıracaksınız' veya ?Adınız ciddi bir davada geçiyor. Bu soruşturmayı çözmemiz için size vereceğimiz hesaba para aktaracaksınız' diyorlar. Dolandırıcılar özellikle emekli ve yaşlı insanları tuzağa düşürmeye çalışıyorlar. Bu görüşme yapılırken de işleri bozulmasın diye telefonu sürekli açık tutturuyorlar. İnsanlarımız lütfen çok dikkatli olsunlar? dedi.

Emniyet olarak kendilerine gelen her ihbarı çok ciddi olarak takip ettiklerini dile getiren Muçlu, şöyle konuştu: ?Dolandırıcılar insanları tuzağa düşürmeye çalışırken bilgisayar programlarından telsiz konuşmalarını vatandaşlara dinleterek onları etkilemeye çalışıyor. Çeşme emniyeti olarak gerek banka önlerinde pusu kurarak gerek belediye hoparlörlerinden anons yaparak insanlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyorum vatandaşlarımız bu dolandırıcılara değil bize inansınlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber