Kadir Has Üniversitesi bölünüyor

Haber Giriş : 04 Ağustos 2005 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadir Has Üniversitesi bünyesinden bazı okulların Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından kurulacak ''Sağlık-Bilim Üniversitesi''ne devredilmesini öngören yasa tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tasarı ile Kadir Has Üniversitesi'nin kurucu vakıflarından olan Türk Kardiyoloji Vakfı, bu üniversitenin kurucu vakfı olma statüsünden çıkarılıyor. Kadir Has Üniversitesi bünyesinde bulunan Tıp Fakültesi, Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksek Okulu, Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu ile Sağlık Bilimleri Ensitütüsü de yeni kurulacak Sağlık-Bilim Üniversitesi'ne devredilmek üzere üniversite bünyesinden ayrılıyor.

Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından kurulacak üniversitenin de Kadir Has Üniversitesi'nden ayrılacak okullar ile enstitüden oluşması öngörülüyor. Tasarı ile Kadir Has Üniversitesi'nden ayrılacak fakülte, yüksekokul ve enstitünün öğrencilerinin, öğretim elemanlarının ve mal varlığının Sağlık-Bilim Üniversitesi'ne devredileceği de hüküm altına alınıyor.

-İKİLİ ANLAŞMALAR-

Öte yandan, Türkiye ile Ukrayna Bakanlar Kurulu arasında demiryolu taşımacılığı alanında işbirliği anlaşmasının onaylanmasının uygun bulunduğuna ilişkin kanun tasarısı, Türkiye ile Bosna-Hersek arasında hukuki ve ticari konularda adli işbirliği anlaşmasının onaylanmasına ilişkin kanun tasarısı ile uluslararası karayolu yolcu ve eşya taşımacılığına ilişkin Türkiye ile Portekiz arasında imzalanan anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair tasarı da TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber