Toyota Türkiye, yeni modelin üretimi için 800 işçi alacak/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 14:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, gelecek yıl Haziran'da üretimine başlayacağı yeni sedan otomobil nedeniyle yıl sonundan itibaren Verso ve Auris modellerinden birinin üretimini durduracak. Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, yeni modelle birlikte üretimin tam kapasite seviyelerine yaklaşacağını söyledi. Özer, Ocak ayından itibaren 700-800 işçi alacaklarını belirtti.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ'nin Arifiye ilçesindeki fabrikasında düzenlenen iftar programında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Orhan Özer, sektörün ve fabrikanın ilk yarıdaki durumunu değerlendirdi. Konuşmasında istihdam müjdesi veren Özer, yeni sedan modelinin üretimiyle birlikte kapasite kullanımlarının artacağını belirterek, "Üretim sayılarımız artacak. Bunun gereği olarak da Ocak ayından itibaren hatta Aralık ayı sonundan itibaren çalışmalara başlayacağız. Yaklaşık 700-800 arkadaşımızı işe alacağız. Tam kesin tespit edilmedi. Ama 700'ün üzerinde olacağı kesin, 800'e yaklaşacaktır. Toplam çalışan sayımız kendi personelimiz olarak 3 bin 200 civarına ulaşacak. Müteahhit elemanlarıyla birlikte 3 bin 600 kişiye ulaşacağız." diye konuştu.

Orhan Özer, sektörün ilk 6 ayı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, geçen sene ile kıyaslandığında bu zaman diliminin pek iyi geçmediğini kaydetti. Özer, "Genelde beklenti ikinci altı ay sektörün kısmen daha iyi olacağı, biraz daha toparlanacağı ve yıl sonunu 800 bin adedin üzerinden pazar olarak kapatacağı yönünde. Olumsuz bir hava yok. Ama geçen seneye kıyasla biraz daha adetlerde bir azalma olacak." dedi.

Toyota Türkiye'nin yılın ilk yarısında geçen seneki seviyelerde üretim yaptığını ifade eden Özer, yılın ikinci yarısında üretim rakamlarının daha da düşeceğini belirtti. Üretimini yaptıkları modellerden birinin üretimini durduracaklarını kaydeden Özer, şöyle devam etti:

"Fakat önümüzdeki yıl Haziran ayında C segment dediğimiz yeni modelimizi üretmeye başlayarak tam kapasite seviyelerine yaklaşacağız. Fabrikamızın bugünlerde gördüğünüz üretim hızının yaklaşık iki katına hatta biraz daha fazlasına önümüzdeki yıl Haziran ayı itibariyle çıkmış olacağız. Sedan otomobil orta büyüklükte ismi şimdi daha tam tespit edilmediği için söyleyemiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber