Çocuklarımız saraylara benzeyen modern okullarda okuyacak

Haber Giriş : 05 Ağustos 2005 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pınarlardan su içecek Sınıfına asansörle çıkıp cafede dinlenecek. Engelli öğrenciler ilk kez ?yumuşak duvarla' tanışacak

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, ?Hasat Yılı' olarak tanımladığı yeni eğitim yılına yenilenen eğitim sisteminin yanısıra yeni okul binaları ile girmeye hazırlanıyor. Anadolu Medeniyetleri Projesi kapsamında Hitit, Osmanlı ve Selçuklu mimarileri örnek alınarak 36 ilde sanat eseri gibi okullar yapıldı. Yıllardır Bayındırlık Bakanlığı'nca yapılan okul binalarını ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı Yatırım ve Tesisler Daire Başkanlığı kendi ihtiyaçlarına göre planladı. Daire Başkanı Prof. Dr. Abdülsamet Arslan başkanlığındaki mimarlar heyeti yüzyıllardır Anadolu'nun evsahipliği yaptığı medeniyetlerin mimarisini inceledi. Sonunda geçmiş ve geleceği kaynaştıran tarih kokulu ama modern 41 okul projesi geliştirdi.


MONOTONLUK BİTTİ

OKULLARA yeniden sevimlilik kazandıracak proje sorumlusu Prof. Dr. Abdülsamet Arslan yeni projeyi şöyle anlattı: ?Çocukların eğitim-öğretim dünyasını sadece öğretmenle sınırlayamayız. Okudukları okulun estetiği, kültürel özelliği kişilik gelişimlerinde etkilidir. Biz de monotonluktan kaçındık. Yerel malzeme kullandık. Eskişehir'de lüle taşı, Afyon'da afyon mermeri kullandık. Okulların yapımının her aşamasını inşaatlara kurduğumuz özel bir kamera sistemi ile Ankara'dan sürekli izledik. Türkiye'nin herhangi bir yerinde ilk TBMM'ye benzeyen bir okuldaki bir öğrencinin bu durumdan etkilenmesi kaçınılmazdır' diye anlattı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber