6.3 milyon lira ile kayıplara karışan banka müdürü otelde yakalandı

KKTC'deki bir banka şubesine götürmek üzere İstanbul merkezden aldığı paralarla kayıplara karışan banka müdürü Mahmut K., İstanbul'da yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6.3 milyon lira ile kayıplara karışan banka müdürünün lüks bir otelde gözaltına alındığı öğrenildi.

Banka müdürü Mahmut K., 24 Temmuz'da İstanbul'a gelerek, KKTC'de müdürü olduğu şubeye götürmek üzere çalıştığı bankanın havalimanı şubesinden 3 milyon lira ve 1.5 milyon euro aldı. Ancak Mahmut K., kendisini bekleyen uçağa gitmek yerine havalimanından ayrılarak kayıplara karıştı.

Mahmut K.'ya ulaşılamayan banka yetkililerin ihbarı üzerine polis, banka müdürü ve beraberindeki paraları aramaya başladı. Soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, havalimanı kamera görüntülerini incelemeye aldı. Polis, Mahmut K.'nın kendi isteğiyle bankadan ayrıldığını görünce, olayın banka müdürü tarafından gerçekleştirildiğinden şüphelenmeye başladı. Bu yöndeki çalışmaların devamında Mahmut K.'nın Taksim Harbiye'deki lüks bir otelde kaldığı belirlendi. Arama kararı üzerine oteldeki odasına baskın düzenlenen Mahmut K., polisleri karşısında görünce neye uğradığını şaşırıp, ?Ya ben bunu niye yaptım. Ben neredeyim.? dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Mahmut K.'nın üniversiteden arkadaşları C.D ve Emine B. ile irtibatını belirleyen polis, bu isimleri de gözaltına aldı.

Sorgulamalarında suçlamaları kabul etmedikleri öğrenilen C.D. ile E.B., okuldan arkadaşları Mahmut K.'nın zaman zaman İstanbul'a geldiği sürede kendi evlerinde kaldığı bilgisini verdi. Mahmut K. da sorgusunda, ?Yönetimle aramda sıkıntılar vardı. Bir anlık kızgınlıkla ne yaptığımı bilemedim.? dedi. Otel odasında ve E. B.'nin evinde yapılan aramalarda kayıp 6.3 milyon ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Mahmut K. ve arkadaşları Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Mahmut K., emniyetten çıkarılışı esnasında yöneltilen soruları cevapsız bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber