Yemenli öğrenciler KMÜ'yü Tercih Edecek

Karaman'da bulunan bir grup Yemenli öğrenci, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen'i makamında ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Rektör Gökmen, KMÜ'de yüksek lisans eğitimi alma isteğinde bulunan öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Yemen Sana'a Devlet Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde lisans öğrenimi gören öğrencilere Osmanlı ile Yemen arasındaki köklü tarihi hatırlatan Rektör Gökmen, öğrencilerin Yemen ile Karaman arasında sevgi köprüsü oluşturduklarını belirtti ve Yemenli öğrencilerin yüksek lisans için KMÜ'ye gelmeleri durumunda her yönden destek vermeye gayret edeceklerini açıkladı.

Üniversitenin akademik ve idari birimlerini gezerek personelle tanışan ve üniversitede eğitim olanakları konusunda bilgi alan Yemenli öğrenciler, Rektör Gökmen'e, Yemen halk kültüründe değeri büyük olan bir "cembiye" hediye ettiler.

Yemenli Mahir Al-Guhve ile Salah Surmi "Türkçenin en iyi Karaman'da öğrenilebileceğini hocalarımız söylemişlerdi. Üniversitenin rektörü, rektör yardımcıları, dekan ve diğer idarecilerinin bu samimiyeti, misafirperverliği, bizlere Türkiye'yide Türkçe'yide daha çok sevdirdi. Yemenlilerin tercih edeceği ilk üniversite Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber