Farklı görüşler iftar çadırında buluşuyor

Bursa'da eğitimdeki başarılarıyla dikkat çeken Özel Nilüfer Eğitim Kurumları mezunları, kurdukları dernek vasıtasıyla her gün binin üzerinde üniversite öğrencisine iftar veriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nilüfer Mezunları Derneği (NİLDER)'nin, Nilüfer İşadamları Derneği katkılarıyla hazırladığı iftar programı öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. Uludağ Üniversitesi'nde yaz okuluna devam eden binlerce öğrenci, hazırlanan iftar sofrasına akın ediyor. Her gün binin üzerinde üniversitelinin katıldığı iftar yemeğine Görükle halkı da ilgi gösteriyor. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın da katılıp öğrencilerle iftar açtığı yemek renkli görüntülere sahne oldu.

NİLDER Başkanı İsmail Yavuz Demir, derneğin Özel Nilüfer Eğitim Kurumları mezunları tarafından 2003 yılda kurulduğunu ve o günden bu yana öğrencilere yönelik çeşitli programlar yaptığını söyledi. Bu sene ilk kez iftar sofrası kurduklarını dile getiren Demir, şu bilgileri verdi: ?Yola çıktığımızda hayallerimiz bu kadar geniş değildi açıkçası. Ama bakıyoruz ki gerçekten de bir ihtiyaç varmış. Görükle gibi yaklaşık 20 bin öğrencinin yaşadığı bir beldede yaz döneminde 10 bine yakın öğrenci ikamet ediyor. Burada da her akşam bin civarında öğrenciye iftar veriyoruz. Çok yoğun ilgi görüyor. Türkiye genelinde bu çapta öğrenciye yönelik verilen iftar bir ilk sanıyorum. Sebep olan ve katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Bunu geleneksel hale getirip her yıl düzenleyeceğiz.?

Bir binanın altında bulunan iftar sofrasında her akşam öğrencilere yemek dağıtan Uludağ Üniversitesi İngilizce bölümü mezunu Arif Emrah Kaya, yaşadıklarını şöyle anlattı: ?Burada herkes gönüllü, gönülden çalışıyor. Ramazan'ın birleştirici özelliği ile herkes bir araya gelmiş. Birlikte iftar etmenin tadını yaşıyoruz burada. Herkes çok memnun. Burada en uç kanatlardan bütün öğrenciler bir araya gelmiş. Bütün fikri ve ideolojik düşüncelerini herkes bir kenara bırakmış, Ramazan ayını yaşıyor.?

?EN UÇ FİKİRLER BİLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞUYOR?

Her akşam iftar çadırında oruç açtığını belirten Uludağ Üniversitesi İşletme Öğrencisi Bedrettin Özalp ise öğrencilerin iftar çadırından çok memnun olduğunu kaydetti. En uç fikirli insanların bile iftarda bir araya geldiğini ifade eden Özalp, şöyle konuştu: ?İftar çadırından öğrenciler çok memnun. Çünkü hem yaz okulunda ders çalışmak hem de kendilerine yemek hazırlamak biraz sıkıntı oluyordu. Yemekler burada çok lezzetli çıkıyor, her gün değişik yemekler yiyoruz. O yüzden çok memnunuz. Arkadaşlarımızın sohbetine şahit oldum, ?niye daha önce böyle bir şey olmadı' diye söylüyorlardı. İnsanlar bu durumdan çok memnun. Hep beraber iftar açmak da çok güzel oluyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber