'Ankara'da kolera salgını gizleniyor'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2005 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili, tıp profesörü Haluk Koç, hükümetin sağlık politikasını eleştirerek, "Manzara toplu katliamlar" dedi. Koç, Ankara'da önemli bir hastanenin birinden kaynaklanan kolera vakalarının sayısının 100'e ulaştığı ve Sağlık Bakanlığı'nın bunu gizlediği iddiasında da bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, parlamentoda CHP Muğla Milletvekili Ali Aslan ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek, Hükümetin sağlık politikasını eleştirdi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın dün yaptığı bir açıklamada, "Vatandaşların sağlık ocaklarına güvenini yeniden artıracağız" dediğini belirten Koç, "Benim ilimdeki sağlık ocaklarında mısır koçanları depolanmış, ahır olmuş, inekler otluyor. Malzemeler gelmiş, ambalajların içinde bekliyor" dedi.

Koç, hükümetin uyguladığı sağlık politikasıyla birinci kademe sağlık hizmetlerinin içini boşalttığını ve şimdi vatandaşın ekonomik katkıda bulunarak alacağı yeni bir kademe oluşturmaya çalıştığını savundu, "Yetersiz elemanlar, taşeronlaşmış sağlık hizmeti nedeniyle bir yandan tuvalet temizleniyor bir yandan sterilizasyon yapılıyor. Manzara toplu katliam" dedi.

Koç, Ankara'da hekim olarak kendilerinin bağırsak enfeksiyonu olarak tanımladıkları kolera salgını olduğunu da söyledi. Koç, Ankara'da önemli bir hastanenin birinden kaynaklanan kolera vakalarının sayısının 100'e ulaştığını ve Sağlık Bakanlığı'nın bunu gizlediğini öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber