Balıkesir Belediyesi Spor Kompleksi`nin temeli atıldı

Balıkesir Belediyesi tarafından yapılacak spor kompleksinin temeli törenle atıldı. 34 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek kompleks başta basketbol, voleybol ve hentbol olmak üzere her türlü salon sporunun yapılmasına imkan verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayrıc yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 600 kişi kapasiteli spor salonu ve biri seyirci tribünlü olmak üzere beş tenis kortu yer alacak. İnşaatın bir yılda bitirilmesi planlanıyor.

Spor kompleksinin yapılacağı, belediye nikah salonu karşısındaki alanda düzenlenen törene Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, daire müdürleri, oda başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşi temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı. Vali Arslan, törende yaptığı konuşmada Balıkesir'in büyükşehir statüsü kazanacağı, 2014 Mart ayına kadar bütün kamu hizmetlerinin son hızla devam edeceğini söyledi. Arslan, "Eksiklerimizi yerel anlamda, bakanlık ve belediyeler düzeyinde gidermeye çalışıyoruz. Başta Balıkesir Belediyesi olmak üzere ilçe ve belde belediyeleri, çok güzel hizmetlere imza atıyor. Spor, önemli bir alan. Balıkesirli vatandaşların spor yapması için altyapı oluşturmaya çaba sarf etmeliyiz. Spor sahaları ve yüzme alanlarını arttırmak zorundayız." dedi.

Başkan Ok ise temeli atılacak spor kompleksinin bir yıl içerisinde bitirileceğini ancak yüklenici firma Özmen İnşaat'ın, daha kısa sürede tamamlamasını beklediğini ifade etti. Ok, "Kompleksin yapım amacı, gençler başta olmak üzere halkın sportif ihtiyaçlarını karşılamak ve yetenekli sporcuların yetişmesine katkı sağlamak. Yapay çim döşemeli bir halı saha da olacak. Ayrıca 100 araç kapasiteli bir açık otopark, sağlık spor aletleri ve sosyal donatı alanları bulunacak." şeklinde konuştu.

Duaların ardından Vali Arslan, Başkan Ok, Rektör Alkan ve müteahhit Yaşar Özmen, birlikte düğmeye baraka temele ilk harcı koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber