Üniversite tercih bürolarına öğrencilerden yoğun ilgi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde kurulan üniversite tercih danışmanlık büroları, öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Üniversitesi işbirliği kurulan üniversite tercih danışmanlık büroları Bursa'da hizmet vermeye başladı. 2012 LYS sınavlarında başarılı olan ve üniversite tercihlerini yapmak isteyen öğrenciler, okullarda kurulan danışma bürolarına akın etti. Velileriyle bürolara gelip tercih yapan öğrenciler, verilen hizmetten memnun olduklarını belirtti. Üniversiteye yerleşebilmek için bilinçli tercih yapmanın da önemli olduğunu vurgulayan öğrenciler hizmetin verilmesinde katkısı olanlara teşekkür etti.

Protokol kapsamında belirlenen danışma büroları tercihlerin son günü olan 3 Ağustos'a kadar hizmet verecek. Tercih yapacak öğrenciler danışma bürolarından ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

İl genelinde tüm ilçeleri kapsayacak şekilde 17 noktada danışma bürosu kurulurken, il merkezinde ise 6 okulda danışma hizmeti veriliyor. Osmangazi ilçesinde Necatibey ve Zübeydehanım Kız Teknik ve Meslek Liseleri danışma bürosu olarak belirlendi. Nilüfer ilçesinde Ahmet Erdem Anadolu ve Fatih Liseleri, Yıldırım ilçesinde ise Ertuğrulgazi ve Ahmet Vefik Paşa Anadolu Liseleri danışma bürosu olarak faaliyet gösteriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber