Akşehir'de açılan tercih bürosu adayların akınına uğradı

Konya'nın Akşehir ilçesinde SBS ve LYS'ye katılan adaylara tercih noktasında destek olmak amacıyla danışmanlık ve rehberlik bürosu kuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akşehir Belediyesi ve Akşehir Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED) işbirliği ile kurulan büroda adaylara rehberlik ve danışmanlık hizmetleri ücretsiz olarak veriliyor.

Gençlerin geleceklerini etkileyecek önemli bir karar aşaması olan lise ve üniversite tercihlerinde danışmanlık ve rehberlik yapmak amacıyla bir grup gönüllü eğitimcinin görev aldığı danışma bürosuna, öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi.

AGED Başkanı Çınar Genç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, okul seçimlerinde hem öğrencilerin hem de ailelerinin ayrıntılı bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Genç, adayların ve ailelerinin kafalarındaki tereddütlerin giderilmesinin doğru tercihlerin yapılmasında büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Yeni belediye binasında hizmet veren danışma bürosunda, SBS ve LYS tercihleri konusunda uzman eğitimciler, adaylara ücretsiz hizmet veriyor. Tercih yapma döneminin sona ereceği 3 Ağustos'a kadar hafta sonları da dâhil olmak üzere, 13.00 ve 18.00 saatleri arasında hizmet verecek eğitimciler, sıcak geçen Ramazan ayında öğrencilere ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber