Ereğli'de Kimse Yok Mu İyilik Noktası açıldı

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Konya'nın Ereğli ilçesinde 'İyilik Noktası'nı hizmete açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerçekleştirilen açılış programına Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli Emniyet Müdürü Yücel Kaya, Konya Kimse Yok Mu Şube Başkanı Hasan Aşçı, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri, hizmet gönüllüleri ve Basın Mensupları katıldı. Açılış öncesinde konuşmasını gerçekleştiren Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Aşçı, 2002 yılında kurulan Kimse Yok Mu Derneğinin, 'Kimse Yok Mu' diyenlere 'Biz Varız' diyerek 10 yıldır dünya bazında insanların ihtiyaçlarına cevap veren bir kurum haline geldiğini söyledi.

Toplumda bu ve bu tarz kurumlara yapılan yardımların asıl ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ulaşmadığı şüphesinin yaygın olduğunu ifade eden Aşçı, Kimse Yok Mu Derneği'nin gerçek manada ihtiyaç sahiplerini tespit etme noktasında çok hassas çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Türkiye'de 30 şube ve bu şubelere bağlı yüzlerce iyilik noktası ile Türkiye'nin en ücra köşelerinde bile 'Kimse Yok Mu' diyenlere 'Biz Varız' dediklerini belirten Aşçı, 70 ülkedeki şubeleri ile de dünyada 'Kimse Yok Mu' diyenlerin yardımına koştuklarını söyleyerek, Kimse Yok Mu Konya Şubesi olarak şu anda Yemen'de yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini anlattı.

Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı ise, yardımlaşma, paylaşma ve hoşgörünün hat safhaya ulaştığı bu mübarek günde yardımlaşma ve paylaşmanın çok önemli bir unsur olduğuna değinerek, bu yardımlaşma faaliyetlerinin ileriki dönemde de artarak devam edeceğine inandıklarını kaydetti. Bağcı, bu iyilik noktasının kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından İyilik Noktası'nın kurulmasına katkı sağlayanlara hediyeleri verilerek açılış gerçekleştirildi. Daha sonra Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Ereğli İyilik Noktası protokol üyelerine gezdirilerek, noktanın çalışma sistemi hakkında protokol üyeleri bilgilendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber