Giresun'da akarsular balıklarla süslenecek

Vali Dursun Ali Şahin, Giresun'daki akarsularda kırmızı benekli alabalık popülasyonunun artırılması için yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, "Derelerimizi balıklarla süsleyeceğiz." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin, Dereli ilçesine bağlı Tandere köyünde Tamdere Deresi'ne kırmızı benekli alabalık yavrularının bırakılması programına katıldı. Burada konuşan Vali Şahin, Giresun'un akarsularında alabalık popülasyonlarının artırılması için proje başlattıklarını, buna göre Aksu Vadisi'nde 10 bin kırmızı benekli alabalık bırakılacağını, yine diğer akarsularda da yıl içinde binlerce yavruyu suyla buluşturacaklarını kaydetti.

Vali Şahin, "Balıklar, derelerin ve suyun güzelliklerine aksesuar özelliği katar. Nasıl bir hanım için çantası aksesuarsa, derelerin de aksesuarı balıklardır. Derelerimizin balıklarla adeta balıklarla süsleyeceğiz." diye konuştu.

Şahin, akarsulara bırakılacak alabalıkların kısa sürede çoğalacağını umut ettiklerini ifade ederek, Giresun halkından balık neslinin korunması için destek istedi.

Vali Şahin, şöyle konuştu: "Buralara bıraktığımız veya bırakacağımız balıklar, kuralsız avlanılmamalı. Olta balıkçılığıyla popülasyonlarının tükenmesi mümkün değil. Ancak kuralsız avlanma ile akarsularımızdaki balıklar yok olabilir. Bu nedenle halkımızdan balık neslinin korunması için yardım istiyoruz."

Vali Şahin, konuşmasının ardından dereye kırmızı benekli alabalık yavrularını salıverdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber