Bakan Şahin: Kardeşlik duygumuz iftar sofralarında artıyor

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ramazan ayında insanların her kesimden rahatlıkla katılabileceği iftar sofralarının düzenlendiğini belirterek; "Birbirimize olan kardeşlik duygumuz, birbirimize olan sevgimiz bu sofralarda artıyor" dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin Sinanoğlu Beldesi'nde düzenlediği iftar programında konuşan Şahin, ülkenin her yerinde Ramazan ayında geniş katılımlı, insanların her kesimden rahatlıkla katılabileceği iftar sofralarının düzenlendiğini ifade etti. İftar sofralarının ülkenin güzelliklerine katılan yeni bir güzel manzara olduğunu kaydeden Şahin, herkese, her yaştan, her meslekten insana açık olan, çocuktan yaşlıya hiç ayrım yapmadan biraraya gelinebilen bu sofraların kültürlerinin bir parçası olduğunu dile getirdi. Şahin, şunları dedi; "İftar sofraları İstanbul'da bir başka, Erzurum'da bir başka, Ordu'da başka, Sakarya'da bambaşka güzelliklerle bizi ağırlıyor. Biz bu sofralarda kendimizi bir kez daha yalnız olmadığımızı görerek mutlu ve gururlu hissediyoruz. Ayrıca yarınlara olan umudumuz, yarınlara olan bakışımız bu sofralarda güçleniyor. Birbirimize olan kardeşlik duygumuz, birbirimize olan sevgimiz bu sofralarda artıyor."

Hayatın aksayan yönlerine, yaşadıkları olumsuzluklara, karşılaştıkları düzensizliklere rağmen her zaman, her yerde doğrunun ve güzelin savunucusu olduklarını anlatan Şahin, "Biz her zaman yapıcılığın, yapıcı yaklaşımın, iyi niyet sahipliliğinin temsilcisi olmak durumundayız ve olacağız. Biz ne yaparsak yapalım her zaman bir takım sıkıntılar olabilir, olacaktır. İftar sofrasında kardeşlik diyeceğiz dedik, hayat diyeceğiz dedik, birlik diyeceğiz dedik, vatan diyeceğiz dedik, inanç diyeceğiz dedik, ahlak diyeceğiz dedik, bayrak diyeceğiz dedik. Birileri de bunun aksine sofralara kan damlatmaya, kan doğramaya devam edebilir, edecekler. Ama biz inanıyoruz ki bizim bir başka inancımız daha var ki iyilikler ve iyi duygular, iyi niyetler ve iyi insanlar, iyi düşünceler kötülüklere daima üstün gelecektir. Bizim inancımız budur." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber