Uzunköprü Belediyesi'nden fırınlara Ramazan denetimi

Uzunköprü Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı'nın başlamasıyla birlikte, fırınlara ve unlu gıda üretimi yapan işyerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denetimlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü temsilcileriyle birlikte sürdüren Zabıta Müdürlüğü, yapılan denetimlerde işyerlerine eksikliklerini gidermeleri için süre verildi.

Denetimlerin Ramazan ay'ı boyunca devam edeceğini belirten Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, özellikle unlu gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 4 Ocak 2012 tarihinde Resmi Gazete' de yayımlanan ve 01.07.2012 tarihinden itibaren yürürlüğe giren ' Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ' maddelerine göre üretim ve satış yapmaları gerekliğini belirttiler.

Gıda mühendisi eşliğinde gerçekleştirilen fırınlara ve unlu gıda üretimi yapan işyerleri denetimlerinde genel temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, ekmek gramajları, gıda maddelerinin muhafazası, çalışan personelin kıyafetleri ile insanların sağlığını yakından ilgilendiren her konuda inceleme yapıldı.

Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN Uzunköprü halkının sağlıklı ve hijyenik ürünler tüketmesini sağlamak amacıyla denetimlerin gıda üretimi ve satışı yapan tüm sektörlerde aralıksız olarak devam edeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber