Vekil oğlundan polise teşhis skandalı Emniyet mensuplarını ayağa kaldırdı

Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dörtyol'da, vekil oğlundan polise teşhis skandalı Emniyet mensuplarını ayağa kaldırdı. Olayı 2. çuval vakası olarak değerlendiren polisler, sanal ortamda milletvekilini topa tutarak istifasını istedi

Seray ŞAHİNLER

Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan teşhis skandalına tepkiler çığ gibi büyüyor. Polisler ve diğer devlet memurları internetteki forumlara mesajlar yazarak tepkilerini dile getiriyor ve AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nu istifaya çağırıyor. Meslektaşlarının maruz kaldığı muameleye tepki gösteren polisler ayrıca, 'Hepimiz 8 No'lu Murat Emer'iz! Alper Atilla'yız!'' adıyla sosyal paylaşım sitesi Facebook ve Twitter'da kampanya başlattı. İşte sanal ortama taşınan tepkilerden bazıları:

- Bu olayı 2. çuval vakası olarak görüyorum sadece figüranlar farklı. Şımarık bir vekil oğlu karşısında gariban emir kulu olan polisler. Ha Süleymaniye'deki çuval vakası ha o polisleri ip gibi dizdirip ellerine numara verilerek yapılan uygulama ikisi de aynı.

- Burada resmen polisin onuru gururu kırılmış ve hem devlet hem polis küçük düşürülmüştür. Olayın ilgili ve yetkilileri derhal istafa etmeli ya da görevden el çektirilmelidir.

- Ben o kaymakam ve emniyet müdürünün yerinde olsam (Allah göstermesin) bu ülkeyi terk ederdim.

- Türk polisine sesleniyorum bu yapılanları eğer unutursanız size de eyvallah.

- Tek kelimeyle yazıklar olsun. Seçilmişler, Türkiye'de hangi partiden olursa olsun hep aynı.

- Bu müdürümüz devleti bir oğlana, milletvekili oğluna ezdirmiştir. Yaptığıyla gurur duysun!

- Görülmüş, duyulmuş bir rezillik değil. O polisleri sıraya dizen, polisleri açığa alan kişiler derhal ve ivedilikle görevden alınmalı. AKP, derhal adı geçen sözde milletvekilini derhal ihraç etmeli.

- Kaddafi'nin çocukları geldi birden aklıma. Bu tür siyasetçiler derhal uzaklaştırılmalı.

'Ben vatan haini miyim?'

TEŞHİS skandalıyla ilgili olarak Radikal gazetesine konuşan Komiser Yardımcısı Murat Emer, o anı anlatırken, 'Yerin dibine girdiğimi hissettim. Vatan haini miyim, diye düşündüm. Vatan hainine bile reva görülmez dedim kendi kendime' dedi. Milletvekilinin oğluna ve avukatlara kendi sicil numarasını verdiğini de belirten Emer şöyle konuştu: 'Teşhis kimler için yapılır, bu belli. Benim çalıştığım yer, adımız soyadımız belli. Bunun yapılmasına hiç gerek yoktu.'

Karakolda polis teşhisi Meclis gündeminde

'VEKİL oğlundan polise teşhis' skandalı Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, AKP'li Milletvekili Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'na İçişleri Bakanlığı tarafından bir yetki verilip verilmediğini, verilmemişse polis memurlarını şüpheli gibi dizdirme yetkisini nereden aldığını sordu.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: Olayın akabinde görev yeri değiştirilen Komiser Yardımcısı Murat Emer'in görevini, makamını ve diğer polis memurlarının saygınlığını hukuk kuralları çerçevesinde korumaya çalışması suç mudur? Murat Emer'in görev yerinin değiştirilmesinin gerekçesi ve hukuki dayanakları nelerdir?


Polisler: Hepimiz Murat Emer'iz

Sosyal paylaşım sitesi facebook'ta görevden alınan polisler için ?Hepimiz 8 nolu Murat Emer'iz, Hepimiz Alper Atilla'yız? kampanyası başlatan polislere destek yağdı

AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun, Dörtyol Emniyet Müdürlüğü polislerini sıraya dizmesi ve tartıştığı polisi teşhis etmesine sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Sosyal paylaşım sitesi ?Facebook?ta ?Hepimiz 8 No'lu Murat Emer'iz! Alper Atilla'yız? kampanyası başlatan polislere destek yağdı.

Sen bakma kantinci olduğuma

Hatay Dörtyol Emniyet Müdürlüğü kantinini işleten AKP Gençlik Kolları Üyesi Ömer Uzun'un, bir polis memur ile tost ve çay fiyatları ve kalitesi konusunda tartıştığı, Uzun'un ?Sen bakma benim kantinci olduğuma, AKP Gençlik Kolları Başkanıyım. Gerekirse senin üzerindeki üniformayı soydururum' diye tehdit ettiği? bilgisi facebook'ta paylaşılanlar arasında.

AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz ile Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek 23 polis memurunun göğüslerinde numaralarla dizilerek teşhis edilmesi de en çok paylaşılan videolar arasına girerken, meslektaşlarının maruz kaldığı muameleye tepki gösteren polisler açtıkları hesapta, hem protestolarını hem de meslektaşlarına olan desteklerini ifade ediyorlar. Facebook hesabına izleyenlerden de çok sayıda destek mesajı geliyor.?

Akşam ve DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber