Turistik çarşıda elektrikler kesildi, esnaf mum ışığıyla satış yaptı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan tarihi Paspatur Çarşısı'nda trafoda yaşanan arıza sonrasında meydana gelen elektrik kesintisi, turizmcilerin tepkisine yol açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşanan kesintiler nedeniyle müşterilerini kaybeden turizmciler, tepki olarak iş yerlerinde mum kullanmaya başladı.

Fethiye'nin tarihi ve turistik mekanı Paspatur Çarşısı'nda faaliyet gösteren esnaf, yaşanan elektrik kesintileri ile zor anlar yaşıyor. Çarşının elektriğini karşılayan trafonun arızalı olması nedeniyle gün içerisinde sık sık yaşanan elektrik kesintisi, dün akşam saatlerinde uzun süreli meydana gelince, çarşı esnafı tepki gösterdi. Kesintiler nedeniyle müşteri kaybettiğini iddia eden çarşı esnafı, olayı, mum ışığı yakarak protesto etti. Müşterilerini el feneri, cep telefonu ve mum ışığıyla karşılayan esnaf, trafonun biran evvel düzeltilmesini istiyor.

Yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle restoranında bulunan müşterilerin otellerine geri döndüğünü belirterek kesintileri protesto eden Selçuk Selvi, kışın yaşadıkları sorunun yaz mevsiminde de devam etmesinden rahatsız olduğunu dile getirdi. Hemen her gün yaşanan elektrik kesintilerinin Paspatur Çarşısı'nda turizmi olumsuz etkilediğini ifade eden Selvi, ?Bugün de tam yemek saatinde 2 kez kesinti yaşandı. Restoranda müşterilerimiz vardı. Tam servis yapacakken kesinti oldu. Her şeyimiz elektriğe bağlı. Kesilince müşterilerimiz kalkıp gitti.? dedi.

Bir başka restoran işletmecisi Birol Ermiş de yaşananların kötü giden sezona tuz biber ektiğini söyledi. İlgisizlikten şikayetçi olduğunu belirten Ermiş, ?Benim şu anda iki tane dolabım bozuldu. Para isteyince günü gününe veriyoruz. Bu dolapların parasını verecekler mi? Bu, Türkiye açısından çok kötü bir reklamdır. Bu gidişle 3'üncü sınıf Avrupa ülkesi bile olamayız.? ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Fethiye'de elektrik dağıtım işini yürüten AYDEM ise kesintinin elektrik aktarımı yapan trafo merkezinde meydana gelen arıza nedeniyle yaşandığını belirtirken, sorunun kısa süre içerisinde giderileceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber