Öğretmenlerin yaptığı projeler, 1 milyon lira hibe almaya kazandı

Hatay'ın Erzin ilçesinde Kaymakamlık Proje Ofisinde görevli 4 öğretmenin, Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında hazırladıkları projeler 1 milyon lira hibe almaya hak kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İngilizce ve biyoloji öğretmeninin de bulunduğu ekibin hazırladığı toplam 8 proje teklifi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA)'ndan hibe almaya hak kazandı.

İlçedeki eksiklikleri tespit ederek o yönde çalışma yapan öğretmenler kısa bir süre sonra çalışmalarını proje haline getiriyor. Hazırladıkları projelerin DOĞAKA'dan onay alması için öğretmenler, Kaymakam İskender Yönden ile sürekli fikir alış verişinde bulunuyor. Öğretmenlerin hazırladığı toplam 8 proje, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerine yönelik olarak yürütülen Sosyal Destekleme Programı'ndan onay alarak yaklaşık 1 milyon lira hibe almaya hak kazandı.

Kaymakam İskender Yönden, projeler hayata geçirildiğinde ilçenin çehresinde de çok büyük değişiklik olacağını ifade etti. En önemli projenin ilçede bulunan ve her yıl binlerce vatandaşın şifa bulmak için geldiği, şifalı suların bulunduğu tesislerin modernize çalışması olacağını ifade eden İskender Yönden, buraların turizme açılmasının sağlanacağını kaydetti. Yönden, "Kaymakamlığımıza ait proje ofisinin ürettiği çeşitli branşlardaki projeden vatandaşa iş istihdamı da sağlanacak. Bu projeler hayata geçirildiğinde ilçenin çehresinde de çok büyük değişiklik olacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber