Akyıldız: İyileştirme zammıyla 'yandaş memur' oluşturulmak isteniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2005 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memur maaşları arasında "iyileştirme" yapılacağının açıklanmasının "siyasi iradenin tek taraflı aldığı bir karar gibi gösterildiğini" ifade ederek, bu kararı bakanlar kurulu kararı olarak yürürlüğe koymayı "hukuksuzluk olarak algılayacaklarını" söyledi.

Akyıldız, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, memur maaşları arasında iyileştirme yapılacağına ilişkin sözlerinin olumlu olduğunu söyledi.

Ancak bu kararın, kamu çalışanlarının temsilcileri dışında siyasi iradenin tek taraflı aldığı bir karar gibi gösterilmesinin, kamu çalışanlarını üzdüğünü söyleyen Akyıldız, "bu açıklamalarla sendikacılık faaliyetinin önünün kesilmesinin amaçlandığını" ileri sürdü.

Akyıldız, "Bu durumun, Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesini normal karşılarız. Ama bunun bir bakanlar kurulu kararı olarak uygulamaya koymaya kalkılmasını, 4688 sayılı yasanın 28. maddesinin açık ihlali olarak görür, hukuksuzluk olarak algılarız" diye konuştu.

"Reform" adı altında bir takım politikalarla sosyal devlet anlayışının yok edilmek istendiğini kaydeden Akyıldız, "Memur olgusu Kamu Personel Rejimi Tasarısı ile ortadan kaldırılmaya çalışılırken, kamu görevlileri arasında 'yandaş memur' oluşturularak, kamu hizmetleri bu yandaş kadro ile gördürülmek istenmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber