Yaman: Dışarıdan gelen tarım ürünleri engellenmeli

Kastamonu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, ?Tarımsal kazancı yükseltme adına dışarıdan gelen ürünlerin engellenmesi gerek. Bunu da vatandaş kendisi çözmeli. Zaten dışarıdan gelen ürünün Kastamonu mahsulü olmadığı açıkça belli oluyor.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman Yaman, göreve başladıktan sonra başlattığı ilçe gezilerini tamamladı. Gezileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yaman, ?İlçelerimizi ve köylerimizi ziyaret ettik. Eksikleri ve kapasiteleri belirledik. Buna göre Özel İdare ile birlikte ortak çalışmalara başlayacağız.? dedi.

Yaman, ilçe ve köylerdeki çiftçilerden de proje istediklerine de dile getirdi. Tüm imkânları Kastamonu'yu bir adım öteye taşımak için hizmete sunacaklarını söyleyen İl Müdürü Yaman, Kastamonu tarımını güçlendirecek, ekonomik anlamda Kastamonu'ya değer katacak faaliyetlerin olacağını belirtti.

Yaman, Kastamonu için başta orman olmak üzere hayvancılığın ve tarımın büyük bir ekonomik güç olabileceğine değindi. Kastamonu'da başta orman ve hayvancılık olmak üzere sarımsak ve çeltiğe destek verdiklerini belirterek bunun yanı sıra sera çalışmalarını teşvik için çalışmaları olduğunu söyleyen Yaman, çiftçinin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmet sunacaklarını belirtti.

Tarımdan elde edilen gelirin artırılması için yapılacak çalışmalar hakkında görüşlerini aktaran Yaman, "Tarımsal kazancı yükseltme adına dışarıdan gelen ürünlerin engellenmesi gerek. Bunu da vatandaş kendisi çözmeli. Zaten dışarından gelen ürünün Kastamonu mahsulü olmadığı açıkça belli oluyor.? dedi. Çiftçinin uzun vadeli düşünmesi gerektiğine dikkat çeken Yaman, tüm yayın organlarıyla da bu durumun desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kastamonu'da bahar mevsimindeki yağışların gecikmesine bağlı olarak hasat beklenenden az oldu. Çiftçi, geçen yıl aldığı ürünü yarısını ancak alabildi. Osman Yaman, rakımı düşük olan kesimlerde yağışlar düşük olduğundan verimin az olduğunu söyledi. Yüksek rakımlı kesimlerde ise herhangi bir kayıp olmadığına dikkat çeken Yaman, hava koşullarından dolayı hasadın beklendiği gibi olmadığını ve buna bağlı olarak fiyatların arttığını dile getirdi. Yaman, vatandaşın da bu artışı değerlendirdiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber